Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

SZINezd újra!

A tanév előtti fesztiválozásra 1968 óta a legjobb módszer a Szegedi Ifjúsági Napok, amely már nem csak a szegedi, hanem az ország fiataljainak legnagyobb nyárbúcsúztató programsorozata.

Bemelegítés, majd egy egész nyáron át tartó buli-edzés megvolt? A legintenzívebb gyakorlatok még alighanem hátra vannak, hiszen nem engedheted el a nyarat, csak úgy, minden levezetés nélkül!

Erre pedig már 1968 óta a legjobb módszer a Szegedi Ifjúsági Napok, ami már nem csak a szegedi, hanem az ország fiataljainak legnagyobb nyárbúcsúztatója.

Az egyetemi város egyébként is egész évben pörög és nyüzsög az ott tanulóktól, augusztus 24-28. között országszerte hatalmas zarándoklat veszi kezdetét az Újszegedi Partfürdőn rendezett leghangosabb, legszabadabb nyárzáróra.

Természetesen a színes zenei felhozatal sem marad el! Kanadából a Simple Plan érkezik pop punk dallamaival, a madridi belga Dj, Jimmy Van M electro-technoval pörgeti fel a fesztiválozókat, míg Ausztriából a Russkaja hívatott arra, hogy megtanítsa ska-módra nyakba kapkodni a lábakat.

Hazai vizekről is bőven akad fellépő, mindenféle ritmusban és SZIN-ben. Ott lesz a visszatérő Hiperkarma és Zagar, zúzhatunk az Alvinra és a Blind Myselfre, ropphatjuk Irie Maffiára vagy Szabó Balázs Bandájára, de skagingolhatunk PASO-ra vagy Skatchre is - utóbbiban szegedi egyetemisták húzzák a talpalávalót.

Idén a fesztivál nem csak a környezetvédelemre, hanem a zeneőrültekre is gondot fordít Utcazene Mozgalmával. „TávJammelj” Te is és játszd újra a Szinezd újra!  Magna Cum Laude SZIN-indulót! Ehhez nem kell mást tenned, mint sípot, dobot, nádi hegedűt vagy gitárt fognod és kieresztened a hangodat az utcán, majd az így rögzített felvételt feltölteni az Indavideora és továbbítani augusztus 1-ig a SZIN Facebook oldalára: http://www.facebook.com/szin.szeged

További részletekért és információkért: kattints IDE!

Nagy Kátya

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság