Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pénzügyes Teszt - megvan a győztes

Igazán nagy versenyszellem lakozik Topercer Péter tatabányai diákban. Még csak 19 éves, de már hét pénzügyi versenyen van túl. Legutóbbit, a most zárult Nagy Diák Pénzügyes Tesztet is megnyerte, ráadásul közel 13 ezer fiatal játékos közül. VIDEÓ!

Lezárult a 2020-ban második alkalommal meghirdetett Nagy Diák Pénzügyes Teszt. A középdöntő és a döntő a Pénzügyminisztériumban zajlott, ahol szerte az országból 150 fiatal gyűlt össze, hogy összemérjék pénzügyes tudásukat.

NÉZD MEG AZ ESEMÉNYRŐL SZÓLÓ VIDEÓT ITT!

A pénzügyi tudatosságra fókuszáló Nagy Diák Pénzügyes Teszt több hónapig tartó első, online fordulójában egy 20 kérdéses online kérdéssorral mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére. Ezen bárki próbára tehette ismereteit, de csak a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a továbbjutásra. A legjobb eredményt elért tesztkitöltők közül a verseny második, offline fordulójába a legjobb tesztkitöltő  150 fiatal érkezett március 6-án a Pénzügyminisztériumba.

A versenyzők itt egy újabb teszt segítségével személyesen mérhették össze pénzügyes ismereteiket, majd ugyanezen a napon a legjobb 12 játékos bizonyíthatta tudását egy színpadi kvíz keretében, közönség előtt.  Már a döntőbejutás is sok izgalmat tartogatott, mert ötös holtverseny jött létre. Annak érdekében, hogy kialakulhasson a finálé mezőnye, két külön játékban mérte össze tudását az öt játékos, és így dőlt el, közülük kik kerülhettek a TOP12-be. Érdekességképpen a legjobbak közé a tavalyi pénzügyes teszt győztese, Csahóczi Máté Benedek is bekerült, de a címvédés nem sikerült neki, ugyanis az idei versenyt végül a tatabányai Topercer Péter nyerte. A második helyen Bátyi Bátor Béla végzett, a dobogó legalsó fokára Kecskeméti Zoltán állhatott.

A győztes, a 19 éves Topercer Péter a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, gazdálkodás és menedzser szakon tanul. Ez már a hetedik pénzügyes versenye, közülük csapatban  megnyerte a PénzSztárok elnevezésű versenysorozatot is a tatabányai Árpád Gimnázium színeiben. Péter falja a gazdasági híreket, HVG-t, Forbes Magazint és gazdasági portálokat búj nap mint nap.  Még nem tudja, mit hoz a jövő, de örülne, ha fejlesztéspolitikával foglalkozhatna.

A dobogósok nyereményét – többek közt egy-egy okostelefont – Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át.

A szervezők több különdíjat is kiosztottak. A Pénzügyminisztériumban zajló játék legfiatalabb résztvevője a 14 éves Oláh Vince volt, aki a Bankszövetségtől egy tabletet kapott.

A legtöbb fiatal - számszerint 19 - a Hunyadi János Középiskola Soproni Szakképzési Centrumából érkezett a középdöntőre, az iskola a MABISZ jóvoltából egy laptopot nyert.

A pénzügyes teszt döntője egyben az idei PÉNZ7 záró eseménye is volt – hangsúlyozta Balogh László. Mint mondta: ebben a tanévben több mint 1200 iskolában, 217 ezer diákhoz tudott eljutni a pénzügyi tudás. A pedagógusokon kívül 901 önkéntes, kormánytisztviselők, bankárok, biztosítási, befektetési szakemberek, vállalkozók adták át élményszerűen a pénzügyi ismereteket a diákoknak. A Kormány kiemelten fontosnak tartja a lakosság és fiatal korosztály pénzügyi ismereteinek gyarapítását és elmélyítését, e törekvésbe illeszkedik a mostani, diákoknak szóló országos pénzügyi vetélkedő is, mely a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő stratégia egyik sikeres programja.

Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatásával a DUE Médiahálózat szervezte. Azért indították el az országos játékot, hogy a résztvevő fiatalok magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket és megfelelő tájékozódás után jó döntéseket hozzanak.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság