Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ez történt 2011-es Kommunikációs és Média Szaktáborban

2011. július 8-án kora este Kecskés István, a DUE elnöke és a médiatábor vezetője megnyitotta az év legjobb tíz napjaként emlegetett programot. 67 táborlakó, zömében újoncok mehettek azzal a biztos tudattal aludni, hogy most tíz napig nyakig lesznek a médiában.

 

A tábor első napját a Szabadsáv-testvériség indította be egy pörgős reggeli műsorral - ez az egyetlen olyan RÉM (Reggeli Ébresztő Műsor), melyet nem a csoporttagok, hanem a csoportvezetők készítenek, amolyan mintaként. A táborlakók még előző este jelentkezhettek a különböző tematikájú csoportokba, amelyek reggel meg is alakultak és a nap folyamán nevet választottak maguknak. Így lettek SÖRényes Hangász (technikus csoport: Bocz Márton, Kuti Sándor, Nagy Lívia vezetésével), A Szövetschég (rádiós-újságíró-videóújságíró csoport: Beke Dániel, Korpa Melinda, Kupás Gábor, Pál Zsombor vezetésével), rádióAKTÍVfröccs (rádiós-újságíró csoport: Kis Anett és Mavrák Kata vezetésével), Vizuátriai Osztály (fotós csoport: Kecskeméti Dávid és Túry Gergely vezetésével) és Re-flexTV (tévés csoport: Hajdú Péter, Kruzslicz Dávid, Torbik Tibor vezetésével).

Első este az Érsok-Kruzslicz emlékvetélkedőben három csapat különböző feladatokban mérhette össze rátermettségét, a "lefizethetetlen" zsűri előtt. A ZRT (Züllött Raszta Team), a Trójai Falovak és a Feketék Fehéren - többek között - ódákat írtak magukról, melyeket különböző, háztartási eszközökből hangszerekké avanzsált tárgyakkal kísértek, illetve képzeletbeli és létező filmek rövid összefoglalóját mutogatták el. A versenyt a Feketék Fehéren csoportja nyerte.

Vasárnap Kecskeméti Dávid és Pintér Szabi vezetésével atomháború tört ki a táborban - a játék lényege, hogy a számháborúban szokásos számjelzés helyett idén különböző atomok nevét viselték a harcoló felek -, elvégre az irídiumot nehezebb leolvasni, mint azt, hogy 5423.

Megnéznéd a háborúról készült haditudósítást? Kattints IDE! - Figyelem! A médiatárhoz csak előzetes regisztráció után lehet hozzáférni!

Hétfőn reggel már a Szövetschég vezette RÉM-re ébredhettek a táborozók. A műsor különlegessége az volt, hogy a szokásos „zene-beszélgetés” kombinációját kiegészítették előre felvett anyagokkal. Megjelent az első Partilap, a rádióAKTÍVfröccs csoportja végiggürizte az éjszakát, hogy reggelre készen legyenek.

Olvasnád a tábori lapokat, vagy hallgatnád a rádiós műsorokat? Olvasnivalóért IDE, hallgatnivalóért IDE kattints!

A délután legnagyobb durranása Novák Péter látogatása volt, aki Magyar Telekom hello holnap! mozgalmának szóvivőjeként a fenntartható fejlődésről tartott előadást. Az indulatokkal fűszerezett prezentációból megtudhattuk, hogyha a társadalom nem változtat a fogyasztási szokásain, ötven év múlva olyan alapvető élelmiszerek fognak hiányozni az asztalunkról, mint a hal…

IDE kattintva olvashatod, mit tanultunk a "Bolygó Kapitányától".

Kedden Sánta Ildikó smink/maszkmester látogatott hozzánk, kissé gyomorforgató, ám annál látványosabb bemutatóval - Jokesz Anna táborozóra baleseti sérülést „rajzoltak”. A speciális látványsérültet Kecskeméti Dávid vezetésével kapták lencsevégre.

Képért kattints IDE!

Este a Vizuátriai Osztályon műtermi fotózást rendeltek el. Kis Anett, a rádióAKTÍVfröccs csoportvezetőjének segítségével (Anka stylistként is dolgozik), valamint Kecskeméti Dávid vezényletével Soós Berta táborozónk átmenetileg tűzoltó-modellé avanzsált.

A szerdai nap a kreativitás jegyében telt. A táborvezetők felbontották a csoportokat, az új teamek már nem tisztán csak újságírókból, vagy fotósokból, vagy tévésekből álltak, hanem ezek elegyéből állt össze. 5 órája volt minden csoportnak, hogy az ENERGIA témakörében alkosson képet, hangot, videót és szöveget.

Rengeteg elismerésre méltó produktum született, IDE kattintva csoportonként szemezgethetsz belőlük!

A csütörtök kétség kívül a "Bírtam Füredig" tehetségkutató verseny jegyében telt. Délelőtt Bocz Marci, a SÖRényes Hangász csoport egyik vezetője tartott előadást a hangmanipulációról - ennek keretében Glacz Norbert táborozónk hangját "rajzolta újra" egy hangszerkesztő szoftver segítségével, amit aztán beleillesztett egy zenei alapba - és ezzel a mozdulattal megszületett Glacz Norbi sztár-alteregója, Bad Pizza Junior.

Kattints IDE, hogy lásd, hogyan gyártunk popsztárokat!

Délután vendégünk volt Stohl András, aki egy drogtanácsadóval és az ügyvédjével felszerelkezve mesélt a táborlakóknak a balesetéről és a drogozás veszélyeiről.

Az estére meghirdetett tehetségkutatóra számtalan jelentkező akadt. Volt Rubik-kocka kirakás villámgyorsan, bekötött szemmel, népdaléneklés, léggitározás, hajfésülés, Verebes István utánzás, popszáméneklés és beatboxolás. A mindig korrekt zsűri végül "Hekket", az aranytorkú énekest és "Hádizst" a durrogószájú beatboxert eresztette össze a döntőben. A hangszálak és szájizmok csatájából végül "Hekk" került ki győztesen, nyereménye egy csücsörítő porcelándelfin lett.

Pénteken tovább fokozódtak az izgalmak - az előző napi tehetségkutató után a "Tábor embere" választásra került sor. Idén hármas holtverseny alakult ki a második helyért - Lazáry Fanni, Lovas Oszkár és Pintér Szabolcs egyenlő számú szavazatot kapott, a harmadik helyen Nagy Zsolt végzett
A legtöbb szavazatot kapta, s ezzel a DUE 31. Kommunikációs és Média Szaktáborának "Tábor embere" díját elnyerte: Tóth István.

A táborban részt vettek:
Ambrus Melinda, Balázs Géza dr., Bárkányi Dominik, Baumholczer Veronika, Beke Dániel, Benczik Szimonetta, Berei Dániel, Bocz Márton, Bornemissza Péter, Bredák Alexandra, Csiszár Dorottya, de Jonge Dorina, Deák Nikolett, Dömötör Gergely, Érsok Zoltán, Filó Mariann, Fórián Tibor, Glacz Norbert, Hajdú Péter, Hável Viktória, Hegyesi Fanni, Helmeczi Krisztián, Herczeg Zsolt, Hrabovszki Róbert, Illés Brigitta, Jancsó Gergely, Jokesz Anna, Juhász Bálint, Kecskeméti Dávid, Kecskés István, Kis Anett, Kiss Gábor, Kiss Réka, Klebercz Kriszta, Kollár Dóra, Korpa Melinda, Kósa Réka, Koszecz Anna, Kovács Bernadett, Kovács Boglárka, Krár Edina, Krocsek Polett, Krusóczki Bence, Kruzslicz Dávid, Kulacs Péter, Kupás Gábor, Kuti Sándor, Laszlóczki Eszter, Lazáry Fanni, Litauszky Balázs, Lovas Oszkár, Mavrák Kata, Nagy Eszter, Nagy Kátya, Nagy Lívia, Nagy Zsolt, Nyics Kitti Nikoletta, Ollári Gergely, Orbán Viktória, Pál Zsombor, Papp Melinda, Patai Noémi, Pekoli Miklós, Pesti Valter, Pintér Szabolcs, Pósa András, Potoczki Tamás, Rálik Alexandra, Ridly Tünde, Sasvári Zoltán, Sóki Tamás, Soós  Berta, Szabados Tünde, Szabó Anikó, Szayly József, Szojka Adrienn, Torbik Tibor, Tóth Enikő, Tóth István, Tóth Zoltán, Trombitás Péter, Túry Gergely, Ültanir Yasemin, Vadászi Dániel, Váradi Fruzsina, Váry Gábor, Vida Belián, Zala Bence, Zala Orsolya, Zsubori Eszter.
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság