Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Így tartsd tisztán a bolygót!

A klímaváltozás már nem a küszöbünkön toporog, hanem pimasz módon a nappalinkban heverészik és az arcunkba röhög.

38 fok, jó ég! Ú, mekkora felhőszakadás! Ráadásul 17 fokot zuhant a hőmérséklet egyik napról a másikra! Hogy ne gyorsvonati sebességgel húzzuk ki a Földet a kozmosz „lakható bolygók” listájáról, adunk néhány tippet, mivel tudjuk kicsit késleltetni azt a bizonyos tollvonást.


A Nap a haverod!

Szárítsd a ruhát a napon, ha lehet, ne a szárítóban.  A nap, azon kívül, hogy ingyen süt, rendelkezik fertőtlenítő és fehérítő hatással, szóval eddig nettó győzelem a villanyszámla és a különböző adalékanyagokra fordított pénzek felett. Ha pedig a ruhát úgy teríted rá a szárítókötélre, hogy ne legyen meggyűrődve, akkor a „karizom-erősítés vasalóval” című mutatványt sem kell abszolválni!

Elő a grillsütőt!

A villanyt pedig kapcsold le. Ha kipakolsz egy tucat gyertyát, az sokkal hangulatosabb, arról nem is beszélve, hogy a grillezés (ha faszenet használsz) sokkal kevesebb adalékanyag elégetésével jár, mintha a mikróban, stb. készítenéd el a vacsorát. Ha már az evésnél tartunk, fontos megjegyezni, hogy melegben érdemes kevesebbet, de többször enni-egy nyolcfogásos ebéd elköltése után a szervezetednek óriási energiára van szüksége, hogy emészteni tudja, amit belediktáltál. Kimelegedsz, sőt, akár rosszullét is jöhet, szóval ésszel.

Be cool!

Egy kis odafigyeléssel megspórolhatod a klímaberendezést is. Éjszakára hagyd nyitva az ablakokat, hadd szellőzzön a szoba, reggel csukd be, sötétíts, amivel tudsz ( függöny, redőny, reluxa, nagymama hálóköntöse) Egyből jobb érzés lesz hazajönni a hűvös lakásba, ráadásul a mérőóra sem pörgött.

Ki a rétre!

Nem kell vagyonokat beleölni a nyaralásba, teheted a közelben is, Magyarország rendkívül gazdag természeti adottságokkal rendelkezik. Egy tucat nemzeti park, turistaösvények, várak és azok romjai, fesztiválok minden második héten, barlangok, hegyek és völgyek, pincészetek, vásárok, soroljuk még? Szóval ahhoz, hogy jól érezd magad, nem kell repülőbe vágni az egész családot, elég, ha felpattantok a bringára és felfedezitek a betondzsungelen kívüli világot. Mit spóroltál? Benzint, illetéket, szállásdíjat, meg egy csomó kacat árát, amit egy nyaraláson „csakazértis” megvennél.
A Föld örül, az ózonlyuk sem szakad tovább, Te pedig egészséges maradsz. Márpedig az a legfontosabb.
Gondolj magadra, gondolj a jövőre!


NMZS

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság