Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Subscribe a SZIN harmadik napján!

Harmadik napra- még ha alig számottevően is- megérkezett egy kis szellő is a fesztiválozók
örömére. Bár, annak, aki például a Subscribe koncertjén kezdte az estét, még egy tornádó se igen
lett volna feltűnő....

 

A Subscribe különlegessége abban rejlik, hogy a fémes hangzást nem félnek megbolondítani népzenei, vagy akár reggae elemekkel, amikhez Bálint, az énekes karizmatikus kisugárzása is társul a színpadon- nem csoda, hogy a változatos dallamvilág miatt az amúgy keményebb zenéktől tartó emberek is ellátogatnak a koncertjükre.
 
Velük egy időben a Magashegyi Underground húzta a szaunává avanzsált Music1Chanel sátorban. Bíborka végig csörgő kígyókat megszégyenítő eleganciával és duracell nyulakat lefölöző energiával nyomta végig a koncertet, a végére a hajából szinte csavarni lehetett volna a vizet is.
 
Az Alvin és a Mókusok a Pepsi színpadnál állították sorba a tarajokat, szegecseket, sikító szerveket. Az immár 17 éve kritikus és odamondó zenekar jól tudja, mitől indul be egy buli, így koreográfia szerűen adták ki az „utasításokat” a közönségnek, akik persze rögtön tudták mi a dolguk: most circle pint (óramutató járásával megegyező, lökdösődő körbefutás), most pogó, most énekeljük együtt, hogy „ez a mocskos élet..”
 
Sajnos, ezután ismét választanunk kellett: a rockabilly őrületet hozó Mystery Gang és a hangszeres
elektrot játszó Anima Sound System között. Az utóbbira esett a választásunk és nem bántuk meg.
A rádiókból folyó új számok mellett nem maradtak el a régi slágerek sem, mint a Tekerj!, vagy a
Marijuana Cha-cha-cha- és jó volt látni, hogy a közönség nagy része is képben van Animalógiából, így nem csak a "Tedd a napfényt be a számba!" alatt szólt a „karaoke”.
 
Az est főszáma Diana King volt, aki az R’n’B, reggae és dancehall mérnökien pontos keverésével vált a közönség kedvencévé. Az énekesnő meglehetősen szerényen, melegítő felsőben és farmerben lépett színpadra, olyan hatalmas slágerekkel, mint a Shy guy, vagy a Mercy.
 
Harmadik este ellenére az előző estékhez képest, mintha még többen lettek volna a táncos
sátrakban. Talán péntek révén és Diana Kingnek köszönhetően több volt a napijegyes szóval alig lehetett mozdulni a Jéger bárban, de a Music1Chanel dnb-jére vagy Dj Hal számaira is reggelig ropták a SZIN-ezők. Ma sem adjuk lejjebb!


Nagy Kátya

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság