Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Itt a szeptemberi DUE Tallózó és a DUE Hírek

Témáiban a nyarat idézve, külsejében és tartalmában megújulva megjelent a szeptemberi DUE Tallózó, és kistestvére, a DUE Hírek. Visszatekintünk a szünidő legjobb pillanataira, faggatjuk a Hiperkarmát, programokat ajánlunk, és indítottunk-megújítottunk egy csomó rovatot.

A címlap ismerősnek tűnhet, de belül teljesen kiforgattuk kedvenc lapunkat, a DUE Tallózót. Kibővítettük a legnépszerűbb rovatokat, mint a Négyszemköz és a Kultúrharc, kidobtuk a Nőmérőt és a Szputnyikot, hogy a helyükre egy igazán hasznos tanácsadó rovat kerüljön: a Rózsa&Háborúban fiúk mondják el lányoknak, és lányok fiúknak, hogy mit kéne másképp csinálni a szerelemben - hogy mindenkinek jó legyen. Elsőként az ismerkedés hibáit tárjuk fel.

Sztárinterjúnkban a Hiperkarma énekesét, Bérczesi Róbertet faggattuk a visszatérésről, új lemezről, koncertekről és persze a világ (és a dalszövegek) nagy kérdéseiről. A Kultúrharcban tudósítunk az OSG 12 zenei eseményeiről, lehúzzuk a Harry Potter befejező részét, ajánlunk kiállítást, zenét, és megismerkedünk egy tehetséges ifjú fotóssal, Kollányi Péterrel.

Az OSG egyébként a Talpramagyar! rovatban is előkerül - hisz oda illik leginkább - riportereink szeme és lencséje minden trükkön ott volt, de nem tagadhatjuk le, hogy a bringások votlak a kedvenceink. Ez a rovat októbertól az olimpia lázában ég majd: minden hónapban meglessük (és kifaggatjuk) olyan sportágak utánpótlását, amelyekben erősek vagyunk. Értsd: megmutatjuk a következő tíz év Cseh Lacijait, Janics Natasáit és pólós fiúit. Meg még sok-sok más sportolót.

Más régi kedvencek is visszatértek: a Más.világ rovat Barcelonába kalauzol - ami annyira jó város, hogy mikor elkészültünk az oldallal, a teljes szerkesztőség felállt, hogy akkor azonnal szerezzünk repülőjegyet, ide el kell menni.

A Zoomban még az ítélethirdetés előtt elemeztük Stohl András ügyét, aki egyébként a DUE Kommunikációs és Média Szaktáborának is vendége volt idén nyáron. A táborból való a Press of rovat összes írása is, továbbá a DUE Tallózó szerkesztőségének közel száz százaléka. Azért vannak köztünk olyan is, akik előbb lettek stábtagok és csak utána táborozók - szóval, ha kedvet érzel, hogy írj a DUE Tallózóba, várjuk jelentkezésedet a tallozo@due.hu címen! De térjünk vissza a Press ofhoz: találni ott cikket a hűségről, dohányzásról, a verbális agresszióról, a történelmünket feldolgozó diákokról, az animéről, a fesztiválokról, márkákról - szóval van mit olvasni.

Új rovatunk a Védekezz okosan!, amelyben tulajdonképpen munkavédelmi tanácsokat, tudnivalókat adunk, hogy képben és résen légy, amikor diákmunkát vállalsz, vagy felnőtt munkát diákként. A Műsorváltozásban ezúttal a biztonságos netezésről írunk, és így lesz ez még a jövő hónapban is, hiszen ez a téma szinte kimeríthetetlen. A Hello holnap is vadonatúj sorozat, a fenntarthatóságról szól, amelyről szeptemberben Novák Péterrel beszélgettünk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság