Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Légy Te a projektünk kommunikátora!

Nagykálló Város Önkormányzata pályázatot hirdet kezdő kommunikációs szakemberek részére. A pályázóknak egy kommunikációs csomagot kell összeállítaniuk a környezettudatos életmód népszerűsítésére, egy Európai Uniós pályázat bemutatásán keresztül. Beadási határidő 2011. október 5.

Állíts össze egy kommunikációs kampánycsomagot, és szerezz országos elismertséget!

1. A pályázat leírása:

Nagykálló Város Önkormányzata pályázatot hirdet kezdő kommunikációs szakemberek részére. A pályázóknak egy kommunikációs csomagot kell összeállítaniuk a környezettudatos életmód népszerűsítésére, egy Európai Uniós pályázat bemutatásán keresztül. A tervezett kommunikációs aktivitásokat mind kreatívabb formában kell kialakítani.

1.1. A pályázati felhívás háttere - a KEOP-6. 2. 0/B/09-2009-0008 pályázat rövid összefoglalója:

Nagykálló Város Önkormányzata kiemelten fontos feladatának tekinti a környezetvédelem hangsúlyozását, a környezetbarát megoldások népszerűsítését és a környezeti nevelést az oktatási intézményeiben.

Ezen célkitűzések megvalósítására Nagykálló Város Önkormányzata a Környezetvédelmi és Energetikai Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be. Az európai uniós támogatás elnyerésével lehetőség nyílt a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium és Kollégium komplex környezettudatos és energiatakarékos átalakítására.

A projekt elsődleges célja az intézmény épületének környezettudatos fejlesztése és a projekt megvalósulásának és annak eredményeinek a társadalom minél szélesebb rétegei felé történő kommunikációja. A projekt további célja ezen újszerű környezetbarát megoldások minél szélesebb körű megismertetése és elterjesztése az intézmények és háztartások szintjén egyaránt.

A projekt magvalósulása esetén olyan környezetbarát energia és víztakarékossági megoldások, valamint a hulladék kibocsátást csökkentő és a szelektív hulladékgyűjtést megvalósító megoldások kerültek bevezetésre, melyek országosan mintául szolgálhatnak a felhasználás és a kibocsátás minden szintjén.

Olyan kommunikációs tevékenységet és fizikai jellegű beruházást is magában foglaló projekt került megvalósításra, melyek a lakosság lehető legszélesebb rétegei számára szolgálnak mintául a környezettudatos életmódot, és fogyasztást illetően.

A projekt célcsoportja Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyék lakossága. A projekt megvalósításának helyszínéül szolgáló nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium és Kollégium épülete tagoltságánál, koránál és az ebből adódó elavult műszaki színvonalánál fogva meglehetősen rossz energetikai, vízfelhasználási adottságokkal rendelkezett.

Ennek következtében mind a fűtési, mind pedig a szociális vízhálózat rendszerei elavultak és pazarlóak voltak. Így az épület fűtése, vízellátása jóval nagyobb költségeket rótt a fenntartó Önkormányzatra, mint ami a mai kor által kínált lehetséges korszerű, alternatív, környezetbarát megoldásokkal járnának.

Nagykálló Város Polgármesteri Hivatala

4320 Nagykálló, Somogyi B. út 5-7.

(42) 263-101 Fax: 42/263-309  4321 Nagykálló Pf. 4. E-mail. sajto@nagykallo.hu

A projekt keretein belül modern és energiatakarékos az elérhető legjobb és leginkább környezettudatos technológiák alkalmazására került sor. Az épület energetikai korszerűsítése során megújuló energiát hasznosító hőszivattyús és a legjobb hatékonysággal rendelkező kondenzációs gázkazánokból álló „hibrid” fűtési rendszer került kialakításra, mely mind hatékonyságát, mind pedig károsanyag kibocsátását tekintve messze felülmúlja a korszerűtlen és elavult rendszert.

Az épület lapos tetős részén zöldtető került kialakításra, mely megfelelően biztosítja az épület hőszigetelését mind a nyári, mind a téli időszakban. A zöldtetőnek köszönhetően jelentősen csökken a felület hőingadozása, ezáltal a tetőszerkezet, a szigetelés élettartalma is növekedni fog, nem is beszélve az épületnek a környék zöldövezetébe történő illeszkedéséről, mely által az iskola és a kollégium magasabban elhelyezkedő tantermeiből, szobáiból és a folyosókról is egy új, követendő példaértékű települési- intézményi környezet rajzolódik ki.

Az épület korszerűtlen világítótesteit modern, energiatakarékos világítótestekre cseréltük. Kiépítésre került egy esővíz begyűjtő- hasznosító rendszer, melynek segítségével a jövőben mind a WC- k, mind a piszoárok öblítése részben vagy egészében esővízzel lesz megoldva. Lecserélésre kerültek az épületben meglévő vízpazarló csaptelepek, és piszoáröblítő berendezések, modern infra- vezérlésű telepekre. A WC-k öblítéséhez víztakarékos WC-öblítő tartályok lettek felszerelve, valamint a vízpazarló zuhanyfejeket is víztakarékos fejekre cseréltük.

A fedett és megfelelő kapacitású, modern kerékpártároló kialakításával a környezettudatos közlekedés és a mozgásgazdagabb életmód is ösztönzésre került.

A projekt keretében 20%-kal csökkentjük a hulladék- kibocsátást helyi komposztálással, a diákok és a dolgozók szemléletformálásával és egyéb hulladékcsökkentést eredményező intézkedések bevezetésével.

Bevezetésre került a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a projekt részeként energiatanúsítványt is kapott az épület.

A projekt részét képező kommunikáció:

1. Közvélemény kutatás és véleményvezér interjúk készítése

2. Nyílt nap és zöld szervezetek találkozója

3. Szemléletformáló előadások az intézmény tanulói és dolgozói részére

4. „Zöld Kisokos” füzet készítése az intézmény tanulói és dolgozói részére

5. Szakmai napok szervezése

6. Környezettudatossági verseny az iskolában

7. www.zoldnagykallo.hu honlap létrehozása

8. PR Filmek készítése

9. Roll-up-ok készítése és kihelyezése az iskola épületében

10. Tekerj a zöld Nagykállóért rendezvény megszervezése

11. Nyereményjáték megszervezése

12. Médiavásárlás

Nagykálló Város Polgármesteri Hivatala

4320 Nagykálló, Somogyi B. út 5-7.

(42) 263-101 Fax: 42/263-309  4321 Nagykálló Pf. 4. E-mail. sajto@nagykallo.hu

1.2. A pályázat megnevezése:

Légy Te a projektünk kommunikátora!

Állíts össze egy kommunikációs kampánycsomagot, és szerezz országos elismertséget!

1.3. A pályázati program célja:

A pályázat keretében olyan fiatal, kommunikációs szakemberek pályázatait várjuk, akik valamely felsőoktatási intézmény bármely, a kommunikációval kapcsolatos szak hallgatója Magyarországon, illetve határon túli felsőoktatási intézményben. A pályázónak bizonyítania kell, hogy a felsőoktatási intézményben szerzett elméleti tudásának gyakorlati alkalmazására képes.

A pályamunkákat az alábbi feladat-meghatározás szerint szükséges elkészíteni:

Az 1.1. pontban ismertetett KEOP-6.2.0/B/09-2009-0008 pályázat fenntartási időszakában a környezettudatos életmóddal kapcsolatos, érdeklődés folyamatos fenntartásának biztosításához, kommunikációs kampányprogram összeállítása a feladat

A kommunikációs kampányprogram összeállítása során elsődleges szempont:

1. költséghatékonyság

2. legnagyobb kommunikációs lefedettség/érintett megyék: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén megyék

3. innovatív megoldások alkalmazása

A kampány sikere érdekében bármely médiaeszköz alkalmazható

A felhasznált médiaeszközök kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a kommunikációs portfóliónak a következő valamennyi elérési mutatóból produkálnia kell:

1. Aktív, hosszú távú elérés

2. Passzív, rövid távú elérés

3. Passzív, hosszú távú elérés

Az eléréseket megfelelő módon alátámasztással bizonyítani is kell!

1.4. Elnyerhető támogatás:

A pályázat:

első helyezettje: 100 000,- Ft

második helyezettje: 75 000,- Ft

harmadik helyezettje: 50 000,- Ft pénzjutalomban részesül.

A pénzbeli díjazás mellett a helyezettekkel interjút jelentetünk meg a DUE Tallózó című szakmai lapban.

Nagykálló Város Polgármesteri Hivatala

4320 Nagykálló, Somogyi B. út 5-7.

(42) 263-101 Fax: 42/263-309  4321 Nagykálló Pf. 4. E-mail. sajto@nagykallo.hu

2. Kritériumok

2.1. A pályázói kör meghatározása:

A pályázatra várjuk minden:

- 35 év alatti

- nappali tagozatos;

- esti tagozatos;

- levelező tagozatos;

- egyetemista;

- főiskolás;

- PhD;

- MBA;

- első/ másoddiplomás;

- külföldi egyetemen/ főiskolán tanuló

2.2. A pályamunkák felhasználási joga:

A díjnyertes pályázatokat Nagykálló Város Önkormányzata szellemi munkaként értékeli.

A pályázó a pályázata benyújtásakor köteles hozzájárulni ahhoz, hogy a pályázat kizárólagos felhasználási joga Nagykálló Város Önkormányzatát illeti meg, így a díjnyertes pályázatokat más pályázatokhoz, publikációhoz a jövőben csak Nagykálló Város Önkormányzatának írásbeli engedélyével használhatja fel.

Ha a pályázó diplomamunkájaként fel kívánja használni az általa benyújtott munkát, azt a pályázati adatlapon haladéktalanul fel kell tűntetni!

3. Folyamat:

3.1. Pályázatkezelő neve, címe:

URBS NOVUM Nagykállói Városfejlesztési Nonprofit Kft.

4320 Nagykálló, Somogyi B. u. 5-7.

3.2. A pályázatkezelő elérhetősége:

Kapcsolattartó személy: Véghseő Sándor

Telefon: 42/263-101/155

E-mail: urbsnovum@nagykallo.hu

Nagykálló Város Polgármesteri Hivatala

4320 Nagykálló, Somogyi B. út 5-7.

(42) 263-101 Fax: 42/263-309  4321 Nagykálló Pf. 4. E-mail. sajto@nagykallo.hu

4. Benyújtás:

4.1. A pályázat terjedelme:

minimum 25 - maximum 50 oldal (A/4 méretben)

4.2. Formai követelmények:

A pályázatokat az alábbi paraméterek szerint kérjük elkészíteni:

- 12 betűméret;

- Times New Roman betűtípus;

- 1, 5 sörköz távolság

- Tartalomjegyzék készítése

- A két példányt a címlapon folyamatos SORSZÁMOZÁSSAL kell ellátni.

4.3. Példányszám:

A pályázatot kettő, elkülönített, nyomtatott példányban és elektronikus formában (CD, DVD, pendrive) szükséges benyújtani, ajánlott küldeményként, egy borítékban a 4.4. pontban szereplő címre!

4.4. A pályázatokat a következő postacímre kérjük elküldeni:

Nagykálló Város Önkormányzata

4320 Nagykálló, Somogyi B. u. 5-7.

A borítékra kérjük írják rá: „PÁLYÁZAT”

A feladó megjelölésénél fel kell tüntetni a pályázó nevét, levelezési és elektronikus címét!

A pályázatokat a kiírás mellékletét képező adatlap kitöltésével kell elkészíteni!

5. Pályázati kiírás ütemezése:

5.1. Kiírás dátuma:

2011. szeptember 15.

5.2. Beérkezési határideje:

2011. október 05. (nem a postára adás dátuma!)

5.3. Az elbírálás határideje:

2011. október 06.

5.4. Kiértesítése határideje:

2011. október 06.

A pályázati űrlap letölthető innen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság