Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tarts mértéket és Tiéd a jövő

Tudtad-e, hogy az emberiség húsfogyasztás iránti igényének kielégítése több kárt okoz, mint a bolygó összes autójának pöfögése? Szeretnél többet is tudni? Akkor gyere szeptember 24-én a Millenárisra!

 

Kertészkedés és mértéktartás: jövőnk záloga a kezedben!

Az emberiség húsfogyasztás iránti igényének kielégítése több kárt okoz, mint a bolygó összes autójának pöfögése. Elég hajmeresztően hangzik ugyan, hogy azonnal dobjuk el a húst az étrendünkről, de hála a jó égnek, nem kell ennyire drasztikusnak lennünk. Ésszerűsíteni kell a húsfogyasztásunkat, nem kell három kiló sonkából rántottát csinálni reggelire. A fenntartható fejlődés nem arról szól, hogy irgalmatlanul megálljt kiáltunk mindennek, ami egy kicsit is káros, hanem az összképet kell úgy rendezni, hogy ne a saját sírunkat ássuk tovább.

Apropó, ásás. Ha van egy kis kerted és szabadidőd, akkor megpróbálkozhatsz az egyszerűbb zöldségek - répa, burgonya, stb. – elültetésével. Hidd el, kevés frankóbb érzés van annál, mint amikor a saját kezed munkája kerül az asztalra. Nem kell megvárni, amíg egy nagy konténerben, érlelőgázokban pancsolva átaraszol az óceánon a répa, amit a levesbe teszel, de attól sem kell tartanod, hogy olyan élelmiszert vettél, amit egy műtrágyába fullasztott földben nőtt nagyra.

Ezek csak apró tippek, sokkal többet is megtudhatsz bolygónk egészségének megóvásáról, ha ellátogatsz szeptember 24-én a Fenntarthatósági Napra, a Millenárison. A beszélgetések 3 nagy téma körül fognak forogni (gazdaság, társadalom, környezet), a beszélgetéseket pedig Novák Péter fogja vezetni.

Este nyolctól Afterparty, Anselmo Crew és Brains koncertekre lehet ropni hajnalig!

Ha mi nem győztünk meg, akkor hallgasd meg Novák Péter üzenetét!

   
(Fotó: Fenntarthatósági Nap)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság