Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kepes András a DUE Médiatalálkozón

Győzike különös „másik” élete, Rózsa Flores utolsó interjúja - csak kettő azon történetek közül, amelyek feldolgozása Kepes András nevéhez fűződik. A DUE Médiatalálkozó vendégeként a kultúrák közötti kommunikációról fog előadást tartani.

Bár a fiatalok közül nem mindenki ismerik a nevét, Kepes András munkássága annyira szerteágazó és profi, hogy megkerülhetetlenek azok számára, akik hosszú távon a televíziózással/újságírással szeretnének foglalkozni.  De milyen történeteket is mesél nekünk?

Világfalu:
Boldogabbak-e azok Indiában, akiket gyerekkorukban összeadnak, s így „megússzák” a kamaszkor viharos szerelmi éveit? Esetleg Marokkóban könnyebb a házasélet, ahol lehet több feleséged is egyszerre? Milyen egy véres, Észak-Afrikai dzsinn szertartás? Léteznek még sámánok? Kepes „Világfalu” című sorozatának epizódjaiból (és az előadásból)  többek között erre is megtudhatjuk a választ.

Különös történetek:
Kepes útnak indult, s keresztül-kasul bejárta a féltekét. Olyan nem mindennapi emberekkel találkozott, mint Wayaman, az öreg indián, aki az amazóniai dzsungel után Budapesten is felfedezte a mitikus kétfejű sárkánykígyót. Rózsa Flores, aki BBC-riporterként került a délszláv háborúba, majd fegyvert fogott és beállt a horvát hadseregbe, amikor pedig éppen nem harcolt, verseket írt. Később  Kepes volt az egyetlen, akinek beszélt arról, hogy Bolíviába készül (az interjú után valóban Bolíviába ment, ahol kommandósok végeztek vele egy szállodában). De beszélgetett Tiloval, a német színésszel, aki megtanult magyarul, s már magyar színészként dolgozik tovább, megismerhetjük Horthy István özvegyének és unokájának a sorsát...

Kattints IDE, hogy megtudd, hány karót kapott Győzike magyar nyelvből, vagy IDE, hogy megnézd az utolsó beszélgetést Eduardo Rózsa Floressel! 

Ő ott lesz október 22-én a BKF-en. Hát Te? regisztrálj a due@due.hu címen, és ingyenesen vehetsz részt a Médiatalálkozón, melynek szervezője a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület!

(Fotó: www.kepes.hu)
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság