Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ifjúság és média konferencia pedagógusoknak

A DUE Médiahálózat október 21-22-én rendezi meg a diákújságokat, diákrádiókat patronáló pedagógusoknak szóló "Ifjúság és média" konferenciát.

Hosszú idő után ismét megszervezzük az Ifjúság és média konferenciánkat, idén a DUE Médiatalálkozó keretein belül. A programra a diákrádiókat és diákújságokat patronáló pedagógusokat várjuk 2011. október 21-22-én Budapesten.

A kétnapos program során többek között a DUE Médiahálózat szakemberei az iskolarádió és iskolaújság készítéséhez, a szerkesztőségek működtetéséhez nyújtanak szakmai segítséget. Péntek délután a Magyar Rádió, az InfoRádió és a DUE Tallózó munkatársai, szerkesztői tartanak előadást az iskolai lapalapítás és iskolarádió-működtetés szakmai fortélyairól.

Szombaton a KomMentor workshop során szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a patronáló tanárokat. Lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők magukkal hozzák diáklapjaikat, rádióműsoraikat, s mi véleményezzük, javaslatokat, tippeket adunk a további sikeres működtetéshez.

A szakmai programokhoz kapcsolódva tematikus előadások színesítik rendezvényünket, fenntartható fejlődés, iskolán belüli erőszak, valamint különböző kultúrák kommunikációja témákban, többek között dr. Aáry-Tamás Lajos és Kepes András előadásában.

A konferencia során lehetőség nyílik arra is, hogy az iskolarádiókkal és iskolaújságokkal foglakozó pedagógusok megosszák egymással tapasztalataikat.

A konferencián való részvétel ingyenes, mindössze 1000 Ft-os regisztrációs díjat, valamint igény szerint a szállásköltséget kell kifizetni.

Szállást a Váci Mihály Kollégiumban, kétágyas szobákban tudunk biztosítani, ennek ára: 2600 Ft/fő/éj. Az útvonal a kollégiumhoz a cikk alján található!

A konferenciára való előzetes jelentkezés határideje, 2011. október 5. volt.

(Képünkön Szayly József, a Magyar Rádió adáslebonyolításért felelős igazgatója (középen balra) és Varga Gábor a Népszabadság újságírója (középen jobbra) tart előadást a Civil Kommunikációs Akadémián 2010-ben.)


Kattintson ide a helyszínek megközelíthetőségeiért!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság