Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Legyél most DUE-tag!

6700 forint. Ez kb. egy húzósabb szombat esti buliban elverhető pénzösszeg. Tedd magad takarékra egy hétvége erejéig és élvezd a kedvezményeket, amelyek a diákújságíró egyesület egy éves tagságával és sajtóigazolványával járnak!

 



Attól, hogy belépsz a tagjaink közé, még nem kell semmilyen kötelezettséget vállalnod! Az egyesületi tagság egy évre 3.600 Ft, ami mellé 3.100 forintért sajtóigazolványt is igényelhetsz.
Mi viszont:

·   Küldünk neked egy sajtóigazolványt. Igen, ez egy teljesen működő, hivatalos, bejegyzett, használható igazolvány, amivel egy csomó pénzt meg tudsz spórolni. A legtöbb hazai múzeumba és kiállításra beengednek vele, sőt, ha fel tudsz mutatni egy médiumot ( akár egy suliújság, vagy egy blog is ilyen lehet) magad mögött, akkor kérhetsz akkreditációt akár koncertekre is ( Fontos: ilyenkor nem DUE névre kell akkreditálni, hanem a blog/újság címére, ahová te publikálsz. Ilyenkor általában kérik a sajtóigazolvány számát, itt megadhatod a DUE sajtóigazolvány számodat. )

·  Minden hónapban elküldjük neked ingyen a DUE Tallózót, a DUE havonta megjelenő, színes, „más tinimagazinokat” kenterbe verő magazinját.  A Tallózót diákújságírók készítik, így garantáltan nem kell attól félned, hogy unalmas, vagy erőltetett lesz.
 

·   A KGB (Kulissza Gerilla Brigád) eseményein tagként lehetőséged van, hogy bepillantást nyerj olyan helyekre, ahová egyáltalán nem, vagy csak sok pénzért tehetnéd meg. Jártunk a föld alatt, a négyes metró járataiban, a Hotel Kempinski ( az egyik legdrágább és legfényűzőbb hotel Budapesten) vendégei voltunk, pincétől padlásig végignéztük,  nemrég a  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „SkyCourt” részlegében jártunk, ahová csak repülőjeggyel lehet bejutni – no, meg persze velünk.

·  Sajtófesztiválozhatsz velünk minden tavasszal, a rendes jegyárnál olcsóbban! Egy nap, ami csak a médiáé. Sztárok, fellépők, díszvendégek testközelben. Legutóbb vendégünk volt Vastag Csaba, Király Viktor, Erős Antónia, Rudolf Péter, Novodomszky Éva, Süveges Gergő, levélben üdvözölt minket Schmitt Pál. Itt aztán igazán elemében lehetett minden ifjú újságíró, a bátrabbak azonnal lecsaptak, egy rövid interjúra, vagy közös fotóra invitálva a vendégeket. Kisorsoltunk egy tucat ajándékot, röpködtek az iPadek és egy irtó jót buliztunk. (A legutóbbi sajtófeszt anyagaiért kattints IDE)

·  A tagság elengedhetetlen feltétele annak, hogy részt vegyél a nyári táborunkon. Ha komolyan akarsz foglalkozni a médiával, de nem feltétlenül járnál kommunikáció szakra a fősulin, vagy szeretnél egy profi szakmai alapozást, mielőtt belevágsz, akkor köztünk a helyed. Hitegethetnénk mindenféle csodával, amit csak akkor tudsz elsajátítani, ha hozzánk jössz, de simán csak arról van szó, hogy a mi táborunkban a mai vezető médiumok munkatársai tanítják a szakmát. Ők adják az erős alapot, a többi csak rajtad múlik. ( Olvasgass, nézegess, hallgass bele a 2011-es táborba!)

Ezen kívül persze még sok egyéb programunk is van! Több képzés is indul az egyesületen belül, a legközelebbi kurzusok: retorika, videóriporter és vizuális kultúra. A tanárokról sem feledkezünk meg, október 21. és 22. között nekik is továbbképzést szervezünk, hogy megkönnyítsük a diáklapokkal és diákrádiókkal kapcsolatos teendőiket. Október 22-én várunk minden jelenlegi és leendő DUE tagot a BKF-re, a Médiatalálkozóra

Ha egyszer már kiváltottad az igazolványodat, az utána következő években csak a tagdíjat kell fizetned, ami 3.600 Ft/év.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság