Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Szalai Annamária nyitotta meg a Sajtófesztivált

A 2011-es Sajtófesztivált, a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozóját Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke nyitotta meg. Az elnök asszony az egész napos esemény több programján is részt vett.

Szalai Annamária résztvevőket köszöntő beszédében hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy legyenek olyan szervezetek, mint a DUE Médiahálózat, amelyek megvédik önmagukat és az újságíró szakmát is.

A rendkívül gondolatébresztő beszédet követően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke zártkörű ifjúsági sajtótájékoztatót tartott diákújságírók egy válogatott csapatának. A sajtótájékoztatón azok a diákújságírók, diákrádiósok vehettek részt, akik a DUE 2011-es Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán a legjobbaknak bizonyultak. A kiválasztott 25 nyertes a digitális televíziózástól a blogokon át a médiatörvényig faggathatta az elnök asszonyt.

Itt még nem ért véget a médiáról való beszélgetések sora – hiszen végső soron az egész Sajtófesztivál a médiáról szól –, de a következő ilyen program már minden résztvevő számára nyitott volt: a színpadon Szalai Annamária és Kovács „Kokó” István beszélgetett a média feladatairól, a jövőről.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság idén a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozójának főtámogatója volt, és mint ilyen, számos önálló tematikus programot hozott a rendezvényre. E mellett a 2011-es Tehetségkutató Diákmédia Pályázat szakmai támogatójaként az Év diák-videóújságírója kategóriájának díjazottait jutalmazta, és ebben a kategóriában az NMHH által felajánlott díjakat Szalai Annamária adta át a legjobbaknak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság