Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Csók és könnyek

Tippek lányoknak, fiúktól randihoz.

Ha már kipakoltuk a lelkünket is az asztalra, vagy csak simán annyira profin hoztuk a jósrácot, hogy sikerült elszédítenünk, mint iránytűt a mágnesdarabnak, akkor normális esetben (bár ugye ez erősen alkalomfüggő) jöhet az első lépés: a smárolás.Csókolózás. Smacizás. Csőrözés. Hívd, ahogy akarod.

A könnyen jött, könnyen ment elvét lehet a leggyakrabban alkalmazni. Ha pikk-pakk az ölünkben vagy, akkor egy frankó éjszakánál és egy homályos emléknél úgysem marad több belőled másnap délutánra. Viszont ha olyan vagy, aki belemegy a játékba, de köröket kell futni érte, az számíthat arra, hogy másnap, vagy harmadnap, de kap egy hívást.

Nem kellesz eléggé.

A vágy halála a beteljesülés. Ha felállítottunk egy célt (ott az a csaj, vele még ma tuti, hogy smárolni akarok), és elértük, akkor vagy vérszemet kapunk és vele akarjuk „új alapokra helyezni az ismeretségünket”, vagy lehiggadunk, aztán új kihívásokat keresünk.

Ha elkértük a számodat (és fel is írtuk) akkor esélyes, hogy csörögni fog a telód. De nem túl hamar. Ez azért van, mert másnap, mielőtt felhívunk valakit, képzeletben azért visszanézzük az éjszaka történéseit (illetve, amennyit tudunk) és ebből levonunk egy következtetést. Egyébként meg van sok fontos dolgunk, amikkel foglalkoznunk kell. Attól, hogy remegő kézzel kapaszkodsz a mobilodba és minden harmadik nanoszekundumban csekkolod a térerőt és az aksi állapotát, nem fogunk hamarabb felhívni. Nyugodj meg. Mi is nyugodtak vagyunk, ez (általában) a fiúk természete. Számodra bődületesen felesleges dolgok nálunk viszonylag magasan állnak a fontossági listán, így például a focicsapatunk tegnapi meccseredménye, esetleg egy sör a haverokkal bizony tudja késleltetni a várva-várt hívást.

Járni-e, vagy nem járni-e.

Ha már huzamosabb ideje (2 nap) nem adunk jelt magunkról, azért érdemes egy rövid önvizsgálatot tartani. A leggyakoribb hiba a már emlegetett könnyűvérűség, ami nem gond az adott helyzetben, de a környék legfehérebb májával nem akarunk járni. Persze a másik véglet is para, ha 17 évesen az a furcsa szikra jelenik meg a szemedben smárolás után, amelyikben benne van egy komplett esküvő, vendéglistával és persze legalább 4 pufók, visítozó baba.

Egyébként nem gáz, ha felhívtok, mert nem csinálunk belőle a kelleténél nagyobb ügyet. Örülünk, hogy eszedbe jutottunk, meg azért úgyis felhívtunk volna, csak még nem tudtunk rá időt szakítani. (Persze ez az egész borul, ha életünk szerelme vagy, mert akkor se éjjelünk, se nappalunk, egész nap csak sóhajtozunk, nem merünk hívni, nehogy elrontsuk az egészet, de talán ez a ritkábbik eset)

Nem kell mindenáron ránk akaszkodnod, de ha nem hívunk, hát törődj bele. A kettő között van egy arany középút, amit valószínűleg csak az évek előre haladtával fogsz megtalálni.

( Másodközlés a DUE Tallózó októberi számából)

NMZS 

 


(Illusztráció:http://3.bp.blogspot.com)


 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság