Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ifjúság és média konferencia kulturális programja a Művészetek Palotájában

A pedagógusoknak szóló Ifjúság és média konferencia első napján, pénteken este vacsorával egybekötött kulturális program keretében a Művészetek Palotájába látogatunk el, ahol a Concerto Budapest hangversenyén veszünk részt 19.30-tól, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Művészetek Palotája többfunkciós kulturális létesítmény, mely helyet ad a zene-, a vizuális, és a színházművészet művelőinek, és kedvelőinek egyaránt.

Idén ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. A Liszt emlékév programjainak megnyitóját is a Művészetek Palotájában tartották január 22-én, és ezt követően számos alkalommal hallgathattuk műveit a Müpában és szerte az országban is.

Liszt Ferenc már igen fiatal korában kezdte el zongoraoktatói tevékenységét, és kiváló zenepedagógusi munkássága végigkísérte életét, melynek eredménye a budapesti Zeneakadémia. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a pedagógusoknak szóló konferenciánk programjában helyet kapjon a Liszt emlékév programjának egyike.

Október 21-én este a Concerto Budapest Liszt Két epizód Lenau Faustjából, és Malédiction című zeneművével, valamint Mahler V. szimfóniájával várja a nézőket a palota legnagyobb koncerttermében.

A 102 éves zenei múlttal rendelkező szimfonikus zenekart Keller András vezényli, aki 2007 óta a Concerto Budapest zeneigazgatója. A hangversenyen közreműködik, Várjon Dénes, Liszt díjas zongoraművész.

 

 

 

 

 

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság