Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Minden kezdet nehéz

A bazi nagy Ő ott ül tőled nem messze. Mit csinálsz? Várod, hogy megszólítson. De feléd se néz. Cink, nem? Tippek lányoknak, fiúktól.

• Soha sem fogunk odamenni hozzád (jó, bizonyos IQ szint alatt és a fajfenntartó ösztönöktől beturbózva de), ha a derekadon egy akkora sárkányos pillangó feszül, hogy a szexmunkás lányok egyből elszaladnak újat csináltatni, ha meglátják a tiédet. Ha te rendelkezel a város legszebb dekoltázsával, attól még nem jelenti azt, hogy meg is kell mutatni mindenkinek – a kevesebb sokszor több.

• Ha odamegyünk hozzád, akár teljesen ismeretlenül is, akkor hidd el, hogy nem azért megyünk, hogy egy jót beszélgessünk veled, aztán fogjuk a cókmókot és hazagaloppozzunk, mintha mi sem történt volna. Általában elég gyík és sablonos taktikák vannak, az „én fizetem a következőt”-től az egészen béna „Barney Stinson” dumákig. Valahogy egészen konkrétan kéne tudnotok jelezni, hogy tök fölöslegesen égetjük magunkat, vagy nem.

• Lehet, hogy frankó lazacsávónak tűnünk, de közben belül meg a gyomrunkat éppen szétsavazza az izgalom és egyébként sem kapunk levegőt, mert annyira szép vagy.

Egyébként te is kezdeményezhetsz ám.

• Szedd össze magad, aranycsillagom. Ebben a világban már zászlóra van tűzve az emancipáció, nehogy akkor akadjon el a szavad, amikor végre a domináns pozíciót foglalhatod el abban a játszmában, ahol évezredek óta a férfiaké a kezdő lépés.

• Nem fogunk kiröhögni, sőt, értékelni fogjuk, ha odajössz. Kérdezz valamiről, lehet akár az időjárás is. Tökmindegy. Csak ha nem akar elindulni az a fránya szekér, akkor tessék egyet lökni rajta. Tényleg lehet bármi, csak ne felejts el egy mosolyt ráragasztani az arcodra, mert azt imádjuk. Ha már van egy közös téma, akkor sínen van a dolog.

 

Tedd el a telefont!

Ha már beszélgetünk, akkor Isten óvjon attól, hogy előkapd a telefonod. Ha ezt megteszed, akkor ne olvass sms-t, ha pedig megtetted, akkor ne kuncogj rajta tejbetök vigyorral, mert akkor mi abból egy csomó következtetést le fogunk vonni. Hogy miket?

A) A volt barátod írogat neked. Tuti, hogy még belé vagy zúgva, velünk meg kárpótolsz. Elsüllyednénk.

B) A jelenlegi barátod írogat neked. Nem is tudjuk, miért ülünk még itt.

C) Ott figyel a barátnői halmaz a terem végén, és most ötleteket adnak neked és összehasonlítanak minket a volt barátoddal. Elsüllyednénk ismét.

D) Anyukád ír, akinek a volt barátod virágot vitt és most kérdezi, hogy nem akarsz-e hozzámenni feleségül. Keresünk egy üveget, amivel felvághatjuk az ereinket.

Viccet félretéve: Hiúságból nincs hiány, tessék velünk foglalkozni és ne mással.

NMZS
 

(Másodközlés a DUE Tallózó 2011 szeptemberi számából)
(Fotó: life123.com)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság