Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Széplaki Erzsébet az Ifjúság és média konferencián

Széplaki Erzsébet magyar szakos tanár, és tankönyvíró. A tanítás mellett igyekszik könnyebbé tenni a tanárok munkáját is, interaktív tananyagok, tanári kézikönyvek és komplex tanmenetek formájában. Az Ifjúság és média konferencia második napján, szombaton Balázs Gézával tart előadást.

 

Felső tagozatosok számára írt könyvei a Nyelvtan és helyesírás munkáltató tankönyv, Fogalmazási feladatgyűjtemény és Szövegértést fejlesztő gyakorlatok című tankönyve. Nemrégiben megjelentek Nyelvtan és helyesírás interaktív tananyagai, melyek segítséget nyújtanak a pedagógusok számára a nyelvtani ismeretek tanításában, a diákoknak pedig az anyanyelvi képesség fejlesztésében.

Mindemellett számos tanári kézikönyvvel, valamint az Apáczai Kiadó Tanulás-Tanítás című folyóiratában megjelent cikkeivel segíti a pedagógusok munkáját.

Az elmúlt években számos előadást tartott szerte az országban. Személyes tapasztalatait felhasználva állítja össze egy-egy tanfolyam, vagy előadás tematikáját. Előadásainak témája szerteágazó, és gyakran nem csupán magyar szakos tanárok számára szól, például a Kreatív pedagógus, avagy a Humor szerepe a tanítás, tanulás folyamatában című előadásai, hogy csak párat említsek. Kifejezetten magyar szakos tanárok és tanítók számára tartott előadásainak témái felölelik -többek között- a nyelvtani fogalmak tanításának algoritmusát, a szóbeli szövegalkotás, és a fogalmazástanítás modern szemléletét.

Az Ifjúság és média konferencia során Széplaki Erzsébet Balázs Gézával együtt tart előadást, Az internet és pedagógiája címmel. Főként az internet által, a kommunikációban okozott változásokat veszik számba elméleti és gyakorlati példákon keresztül.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság