Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Balázs Géza az Ifjúság és média konferencián

Balázs Géza az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszék vezetője, Az internet és pedagógiája címmel tart előadást Széplaki Erzsébet tankönyvíróval, az Ifjúság és média konferencián.

 

Balázs Géza a DUE alelnöke, több mint 50 önálló könyvvel büszkélkedhet, emellett a Magyar Nyelv Múzeumában látható két állandó kiállítás forgatókönyvével, valamint több mint ezer adással a Tetten ért szavak című műsorából, a Magyar Rádióban. Tudományos munkássága igen sokrétű, magába foglalja a mai magyar nyelv és folklór kutatását, az antropológiai nyelvészetet, a pragmatikát, a szövegtant, a nyelvstratégiát, a digitális nyelvtudomány kialakítását. A digitális nyelvészet a manapság egyre gyakrabban használt sms- és internetnyelvvel foglalkozik.

Ennek kapcsán Balázs Géza a diákrádiókat és diákújságokat patronáló pedagógusoknak szóló Ifjúság és média konferencián Széplaki Erzsébet tankönyvíróval Az internet és pedagógiája címmel tart előadást.  

Az internet a kommunikációban hatalmas változásokat hozott. E változásokat veszi számba a két előadó mind gyakorlati, mind pedig elméleti példák áttekintésével.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság