Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Diákhitel - mert nem kell krumplit sütnöd

A Diákhitel segítségével nem kell feladnod a dédelgetett vágyálmaidat - a pénzt elég azután kifizetned, hogy lediplomáztál! Nem kell az olajsütő felett görnyedned minden este, minden figyelmedet a tanulmányaidnak - és persze az egyetemi buliknak - szentelheted.

 

"Mondjon bárki bármit, érettségivel maximum egy gyorsétteremben süthetnék krumplit…"

Viktória (20) jelenleg politológiát tanul Budapesten. A tandíja 200.000 forint. 

„Érettségim van, szakmám semmi. Most ugye gürizhetnék egy gyorsétteremben szánalmas órabérért, de a poli egy elég húzós szak, tanulni kell. Azért vettem fel a diákhitelt, mert ebben látok jövőt. Ezzel a diplomával esélyem lesz elhelyezkedni egy kormányhivatalnál, így biztosan vissza is tudom fizetni a most felvett összeget.

Szóval ahelyett, hogy a krumplisütő mellett izzadnék, aztán a vizsgaidőszakban éppen hogy ketteseket szednék össze, inkább tanulok, hogy jó eredményeim legyenek. Ráadásul hülye lennék sima hitelt felvenni, hiszen azt kapásból el is kéne kezdenem törleszteni, akkor meg megint ott vagyok, hogy nem lesz időm tanulni, mert pénz magától soha sem jön a házhoz.


Lehet, hogy valakinek ez furán hangzik – mármint az, hogy sokat kell tanulni – de annak csak annyit mondok, hogy alkotmányjog, vagy mikroökonómia, aztán próbáljon meg munka mellett ötösre felelni a szóbelin. Találkozunk a tanszéken.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság