Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Diákújságírók a Kormányzati Karrier Expon

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is megrendezte a „Regeneráció Kormányzati Karrier Expo” kiállítást. Az október 15-i rendezvényen a DUE is ott volt, a közigazgatási pálya iránt érdeklődők közül sokan megfordultak a mi standunkon is.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egyéni kezdeményezésére jött létre a Regeneráció mozgalom, amely filozófiája szerint szükség van a közigazgatásban a jól képzett és felkészült fiatalokra, ezért minél hamarabb megismerkednek a feltételekkel, annál hamarabb tudnak felkészülni erre a pályára.

Az idei programon minden minisztérium saját standdal és rengeteg vendéggel vett részt. Amellett, hogy az egész napot el lehetett tölteni a minisztérium között vándorolva és a munkatársaikat faggatva, hat tematikus pódiumbeszélgetés is segítette az érdeklődőket. A beszélgetések témája volt többek között, hogy vonzó-e a közszolgálat, és a közigazgatási életpálya tud-e versenyezni a versenyszférával; milyenek az új megyei kormányhivatalok; a közigazgatási ösztöndíjasok meséltek külföldi tapasztalataikról; és szó esett a pozitív magyar országkép belföldi és külföldi közvetítésének lehetőségeiről. Természetesen itt sem maradhattak ki a szórakoztató programelemek, lehetett például vadászrepülőgép-szimulátorral játszani, ami igen népszerűnek bizonyult nem csak a résztvevők ifjú gyerekkísérőinek körében, korosabbak is sorban álltak egy körért.

A DUE Médiahálózat – tekintve, hogy nem tartozik a közigazgatáshoz – több más ifjúsági szervezettel együtt meghívásra vett részt az eseményen, de igen népszerű volt. Kiderült, hogy a közigazgatás iránt érdeklődők között szép számmal akadnak olyanok, akiket a média is érdekel, és az egyetemi, főiskolai lapjuknál dolgoznak diákújságíróként, vagy különféle helyi, illetve online médiumoknál bontogatják a szárnyaikat. A standunkat meglátogatók igénybe vehették a KomMentor tanácsadó szolgáltatásunkat és kedvezményesen jelentkezhettek diákújságíró tagjaink közé.

Riportereink is a helyszínen jártak, fotóztak, interjúztak, az eredménnyel hamarosan jelentkezünk!

Médiatár

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság