Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Diákhitel - hogy jusson idő magadra, vagy a családra

Judit (21) vendéglátó- szakmenedzser szakon tanul egy fővárosi főiskolán. Felvette a diákhitelt, mert iskola mellett nem győzte már a munkát. Most viszont van ideje magára, a családjára és a barátokra is.

 


„Nem köntörfalazok. Lojális dolog, vagy sem, én külföldön is ki szeretném próbálni magamat. Nem csak a tapasztalatszerzés miatt, hanem mert anyagilag sokkal jobban megéri”- jelentette ki határozottan Judit. „Eleinte dolgoztam suli mellett, de aztán azon kaptam magam, hogy a legszebb diákéveim csak úgy huss, elrepülnek mellettem. Két dolog fontos számomra nagyon – a család és a barátok. Munka mellett hétvégén sem tudtam hazajárni, ez pedig azért elég rosszul esett, mert egy stabil családi közegben nőttem fel. A legnagyobb bulikat hagytam ki, amíg más csajok őrülten buliztak, én a pénztárgépet csapkodtam és a világot szidtam magamban. Totál gáz volt.

Aztán felvettem a diákhitelt, hát ennyi- egyébként sokan piszkálnak is miatta - de ha majd kint dolgozom pár hónapot külföldön, simán vissza fogom tudni fizetni a kölcsönt. Szerintem ezzel a szakmával kint bárhol kapok munkát. Úgyhogy most jut idő a tanulásra, meg a nagy bulizásokra, hétvégén pedig anyu főztje győz mindenek felett. 

(Kép: www.daily2020.blogspot.com, a kép illusztráció!)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság