Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kezdhetjük?

Voltál már táborban? És ebben? Ha még nem, akkor nyugodtan felejtsd el, ami a tábor szóról eddig eszedbe jutott. Persze, biztosan egy kajaktábor vagy angol nyelvű pónilovas tábor is hatalmas élmény, de itt valami egészen más fog történni.

Ha csak egy kicsit is hasonlítasz ránk, most még valamennyire félve méregeted az ujjongva egymás nyakába ugráló gondtalan idegeneket, akik már jól láthatóan nem először vannak itt. Ez normális, és jó hírünk van: legkésőbb holnapra elmúlik. A lényeg, hogy hagyd az előítéleteidet, tegyél fel egy mosolyt, és állj nyitottan az egészhez. Mindenhez. Mindenkihez. Mi mind pont ugyanezt fogjuk csinálni.

 

Nem lesz régi táborozó és új táborozó. Nincs olyan, hogy hülyeség, amit gondolsz, és nincs olyan, hogy nem érdekes a véleményed. Nincs olyan, hogy ne kérdezz. Csak olyan van, hogy ne legyél nagyképű, hogy szólj, ha valamit szeretnél, és hogy ne azt keresd, hogyan úszhatsz meg valamit, hanem hogy hogyan találhatod meg azt a részt, amit te a legjobban szeretsz.

 

A DUE-tábor csoportvezetői és segítői mind ezt csinálták. Van, akiből emiatt lett újságíró. Van, aki aztán visszajött segíteni, és ezért maradt újságíró, amikor egyébként a munkahelyén nagyon rossz volt. És van, aki teljesen mást csinál, de emiatt lett egy, aztán meg még sok jó nyara, és egy rakás olyan barátja, akit bármikor felhívhat hajnali kettőkor, hogy szóljon neki, hogy éppen olyan furcsán lilás az ég, és ki kéne menni egy tópartra. Ez a legkevesebb, amit neked is megígérhetünk.

 

Üdv köztünk! Üdv itthon.

 

A táborvezetőség

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság