Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mit vegyél a pasidnak?

A karácsonyi ajándékvásárlás önmagában egy kemény dolog, de ha a pasidnak kell meglepetést okoznod, az általában kettővel megnehezíti a dolgodat. Álljon itt néhány rosszalló fejcsóválást, vagy őszinte mosolyt kiváltani képes példa.

Kockáknak. (számítógépes, xboxos stb.) Idén karácsonykor, ha tönkre akarod tenni a pasid vizsgaidőszakát, vagy nullára redukálni a szociális életét, esetleg akarod, hogy napokig ne hívjon fel – cserébe viszont nagyon-nagyon örüljön valaminek, akkor az új Call of Duty, vagy Battlefield epizód fogja kiváltani ezt az érzést. Mert a szeretet ünnepén belökni az utolsó tárat és háborúba menni a fotelből, na, az mindig nagyon király.

Rock&roll. Ha a pasid játszik valamilyen hangszeren, akkor ahhoz mindig jól jön egy-két kiegészítő. Nem a legújabb Yamaha erősítőre gondolunk (de ha futja rá, csak nyugodtan), viszont egy új húrkészlet a gitárra, esetleg egy házi készítésű pengető, ezek mind csuda jó dolgok. Egy-két buktató azért ilyenkor is lehet, például ha nem tudod, hogy milyen húr kell a hangszerhez, egy elektromos gitáron nagyon idiótán fog kinézni a nylon húr…

 

És most jöjjenek azok, amik a NAGY PIROS ZÓNÁBA esnek.

A PLÜSS. Már a kibontásnál az arcunkra erőltetünk egy kevésbé őszinte vigyort, ami ettől biztosan egyfolytában el akar tűnni, ráadásul igyekszünk nem azt mondani, hogy „ó, ez de gáz” hanem inkább csak jó hangosan hümmögünk. Kínos lesz ez vice versa, főleg, amikor észreveszed, hogy Mr. Szívből Adtam Plüss a polc tetején gyűjti magába a port és bánatosan néz maga elé, ahelyett, hogy az ágyában gyűrné ronggyá a távollétedben.

DVD. Ha csak nem tettünk kifejezetten erre irányuló utalásokat, a DVD egy elvetélt ötlet. Miért? Mert ha érdekelt, már úgy is letöltöttük, és nekünk nem jelent többet egy lemez csak azért, mert színes kép van a korongon.

Sapka, kesztyű, sál, zokni. A ruháztatás alapvetően a nagymamák reszortja, ők képesek a poroszos praktikusság mellett voksolni, s ezt még általában azzal fejelik meg, hogy csupa olyan cuccot válogatnak össze, ami enyhén szólva is feszegeti a jó ízlés kereteit, mert indokolatlanul bolyos, vagy kötött, vagy béna színe van, vagy csak simán csúnya. Akkor inkább már egy vicces pólót, vagy közös képet ajándékozz, az kreatívabb.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság