Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nemzetközi konferenciát szervezett a DUE

A magyar soros európai uniós elnökség témájában tartott találkozót a Sajtófesztivállal párhuzamosan a DUE külügyi szekciója. A résztvevők uniós országok fiatal újságírói voltak, akik panelbeszélgetéseken és szakértők által tartott előadásokon ismerték meg az elnökség működésének rendszerét.

A magyar soros európai uniós elnökség témájában tartott találkozót a Sajtófesztivállal párhuzamosan a DUE külügyi szekciója. A résztvevők uniós országok fiatal újságírói voltak, akik panelbeszélgetéseken és szakértők által tartott előadásokon ismerték meg az elnökség működésének rendszerét, történetét, illetve Magyarország szerepét és kötelezettségeit az ez év júliusáig tartó időszakban.

 

A találkozó tematikáját a szervezők egyrészt színesen, szórakoztatóan, másrészt informatívan, az Európai Unió Tanácsának munkáját koordináló csoportok tevékenységének hiteles bemutatását szem előtt tartva állították össze. Az előadások többek között igyekeztek rávilágítani a soros elnökség intézmények változására az Európai Unió bővülésével, bemutatni azokat a civil kezdeményezéseket, amik ezt a hat hónapot kísérik, illetve protokollkérdésekre is választ adni, egyfajta mankót adva a diákújságíróknak a diplomácia vizein való evickéléshez.

 

A tapasztalatokat a résztvevők különböző médiatartalmakat elkészítve fogják feldolgozni. Ezeket az elkészült munkákat azok a médiumok fogják leközölni, ahol a résztvevők dolgoznak. Ezen felül a DUE Online-on is elérhetők lesznek, a készülő, az Unió soros elnökségével foglalkozó aloldalon – hogy minél több hazai és külföldi diákújságíró hasznosíthassa az elkészült anyagokat és bővíthesse e kis „tudástárat”.

 

A komoly szakmai munka mellett természetesen jutott idő a főváros felfedezésére is. A DUE lelkes aktivistáinak kíséretében a résztvevők megtekintették Budapest főbb nevezetességeit, illetve olyan helyekre is eljutottak, ahova turisták nem nagyon járnak, így teljes, autentikus képet kaphattak az ezerarcú fővárosról.

 

Reméljük, hogy jövő évben is hasonló eredménnyel sikerül majd megrendezni a Youth Media Around Europe találkozót, és hogy az ideihez hasonlóan a résztvevők is sikeresnek és hasznosnak értékelik majd a programot.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság