Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Cupido DUE

Négy pár, nyolc személyiség, millió ajándék, bók, még több emlék. Fiatalon fejest ugrik az ember a szerelembe, és nem tudhatja mi vár rá. Most kiderül, mi várt rájuk.

 

Peller Dániel és Krocsek Lilla, akik a kisebb megszakítást nem számítva közel 3 éve alkotnak egy párt, a DUE-n kívül ismerkedtek meg. Habár korábban nem ismerték egymást, néhány randevú után kialakult köztük a szerelem. Legromantikusabb történetük egy telefonos, üvöltözős veszekedéssel kezdődött. Ezt követően Dani utolsó pénzéből vonatra szállt és rohant Lillához, elsétált a buszmegállóhoz és ott várta az iskolából haza igyekvő Lillát. Később Dani győzte meg Lillát, legyen táborozó, hogy még több időt töltsenek együtt.

 

H. Tóth Hajnalka elmondta, 1998-ban találkozott először Herczeg Zsolttal, amikor is jelentkezett csoportjába, majd az alakuló csopifogi után leültek beszélgetni. Szerelem volt első látásra. Sokan hallhattak már róluk, ám kevesen tudják, hogy milyen is a kapcsolatuk.  Hajni elmondása szerint Zsoltival sok közös játékuk van, amit csak ők értenek, egyszer pedig vele egyméretű plüss pandát kapott ajándékba Zsoltitól. Hajni szerencsésnek tartja magát, hogy ennyire romantikus férje van, harmincadik születésnapjára például harminc szál rózsával lepte meg őt.

 

Korpa Melinda és Kruzslicz Dávid hat éve habarodtak egymásba, szintén a DUE-táborban. Melinda legkedvesebb emléke, amikor Dávid azt füllentette, hogy lefoglalta kedvenc szállásukat és ellátogatnak a Balaton partjára hat napra. Azonban feltűnt neki, hogy nem kanyarodtak le az autópályáról a siófoki kijáratnál, ekkor Dávid megkérte kedvesét, üssön be a GPS-be egy helyet, ahova szeretne elmenni. „Később kiderült, Dávid megszervezte, hogy kettesben vegyünk részt egy toscanai körúton”- árulta el. Elmondása szerint Dávid nem szavakkal, sokkal inkább tettekkel fejezi ki érzelmeit. Melinda nagyon szereti a csokit, ezért rendszeresen megajándékozza ezzel szerelme.

 

Kis Anett és Beke Dániel, akik szombaton ünneplik egy éves évfordulójukat, kapcsolatuk előtt három évig barátok voltak. Legédesebb szokásuk Kinder meglepetés csokoládé vétele minden bevásárláskor.. „Ha Anka egyedül megy boltba, akkor sem felejti el ezt az apróságot, így olyan mintha együtt mentünk volna”- mesélte Dani. Anka legkedvesebb emléke a Fel! című animációs filmmel kapcsolatos, amit együtt néztek meg. A mesében a lufi árus öregúr mindennap megajándékozza feleségét egy lufival, amiről úgy gondolják, hogy az örök szerelemről szól. Anka mondta Daninak, hogy ha kap tőle lufit, akkor tudni fogja, hogy a szerelmüknek nem lesz vége. Anka szülinapján Dani fájós térddel gyalogolt kedveséhez három kék lufival.

 

Új kapcsolatok mindig, mindenhol vannak, főleg egy táborban, ahol teljesen idegen emberek is összekerülnek. Csajozós dumák, szemezgetés, kacérkodás. De mit gondolnak a táborlakók?

 

Kovács Dóra és Török Katalin például egyetért abban, hogy bármi kialakulhat, ha megtaláljuk a „másik felünket”, valamint arról is hasonlóan vélekednek, hogy általában csak futó kalandokról van szó. A viszonyok tartóssága függ az embertől, illetve a kapcsolattartásról - osztotta meg velünk Kata. „Tapasztalatom, hogy ezek általában csak egynyári kalandok”- nyilatkozta Dodó.

 

Nagy Fanni elárulta, hogy a nagy munka nehezíti az ismerkedést, állítása szerint ő tanulni és dolgozni jött. Egy neve elhallgatását kérő táborozó szerint nem alakulhat ki semmilyen szerelmi szál a feszített munkatempó, illetve a csoportok elszeparáltsága miatt sem. Ők, úgy látszik, még nem hallottak a csoportvezetők szerelméről.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság