Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

PontVelem program

A PontVelem használtelem-gyűjtő program célkitűzése környezetünk megkímélése a használtelem-hulladék káros hatásaitól, ezért a használt elemek szelektív gyűjtését ösztönző komplex programot kínál a legfogékonyabb korosztály számára.

 

 

Múlt szeptemberben indult el a PontVelemhasználtelem-gyűjtő program a 6-15 éves, általános iskolás korú diákok számára. A program indulását lelkes csatlakozáskövette mind az iskolák, mind a gyerekek részéről; a szervezők várakozásaikon felüli sikert könyvelhettek el az indulás óta eltelt mindössze 6 hónap alatt.

A programlényege a gyerekek számára az elemgyűjtés jutalmazása pontokkal. Az összegyűjtött pontokat különböző ajándékokra lehet beváltani a pontvelem.huhonlapon található PontBoltban. A program kommunikációs központja a pontvelem.huhonlap, ahol a regisztrált tagok saját folyószámláikon követhetik nyomon elem- és pontgyűjtéseik alakulását, csak úgy, mint egy valódi bankszámlán. Mindez a környezettudatos magatartásminta követése mellett a saját pénzzel (pontokkal) való gazdálkodás folyamatára is játszva tanítja a gyerekeket.

A program sikerének egyik legfontosabb mérőszáma (a csatlakozók nagy száma mellett) a résztvevők által begyűjtött elemek mennyisége, amely a mindössze 6 hónapos gyűjtési időszak alatt máris meghaladta a máskor egy év alatt visszagyűjtött elemek mennyiségét!

A csatlakozásminden általános iskolaés minden 6-15 éves diák számára nyitott; az iskolák számára iskolai versenyt is hirdettünk, amelyen a legjobban teljesítő 6 iskola értékes nyereményekkel gazdagodhat. Újabb és újabb versenyekkel, programokkal várjuk pontvelem.huhonlapunkon a már regisztrált tagjainkat és az ezután regisztrálókatis!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság