Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Csúcs!technika a táborban

Támogatóinknak és aktivistáinknak köszönhetően tízgépes internetes lapszerkesztőség, valamint élő közvetítésre is alkalmas rádió, illetve tévéstúdió segíti a diákújságírók munkáját a DUE-táborban. Indítunk technikus csoportot is!

 

A DUE-táborban idén is felépítjük az ebédlő mögötti helyiségben található lapszerkesztőséget, ahol tíz, hálózatba kötött, internet-hozzáféréssel ellátott számítógépen és két fénymásolón dolgozhatnak a lapkészítők. A "lapszerkben" kap helyet Kecskeméti Dávid "vizuális kultúra" csoportja is - Dávid több millió forint értékű fotótechnikát bocsát a tábor rendelkezésére. Az újságok arculatát grafikus-tördelőnk, Klebercz Kriszta szintén saját professzionális technikájával alakítja ki.

                                                                  

A főépületben a szokásos helyén összeszereljük a rádióstúdiót részben a DUE saját eszközeiből, részben pedig Bocz Márton (Rádió Q) és Kuti Sándor (Magyar Rádió) műszaki vezetőink tárgyi segítségének és szakértelmének köszönhetően. A tábori rádió adása az udvaron és a szobákban elhelyezett hangszórókon át jut el a táborlakókhoz. Biztosítunk a munkához néhány riportermagnót is, de kérjük, hogy miként a fényképezőgéped, úgy a digitális rögzítésre alkalmas felvevőd se hagyd otthon.

 

Bocz Márton és Kuti Sándor három-öt fős technikus csoportot indít a táborban. Ha ez érdekel, jelentkezz náluk a tábor elején!

 

A televíziósok munkáját Hajdú Péter "Kacsának" köszönhetően egy minden igényt kielégítő vágóstúdió segíti, de berendezünk egy komplett, tehát élő adás közvetítésére is alkalmas stúdiórendszert is. Több, hd minőségben rögzítő kamera mellett világítóberendezések, mikrofonok, kábelek, statívok, multiformat monitorok, sőt egy súgógép áll a műsorkészítők rendelkezésére.

 

Mindezek beszerzésében köszönet illeti H. Tóth Hajnalka és Varga G. Gábor szakmai vezetőt, valamint Pál Zsombor és Torbik Tibor csoportvezetőket is.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság