Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A kereszt(özön)víz után

Phali Bácsi Angyalai és Közveszélyes Málnabokor-fosztogatók – csak néhány azok közül a névötletek közül, amelyeket csapatunk elvetett. Talán ebből is sejthető: az Alattomos Dinnyelékelő Akciócsoport elnevezés hosszú vajúdás eredménye volt.

 

. A nehéz szülés után azzal vigasztalódtunk, hogy megvizsgáltuk a többi csoport elvetélt ötleteit.


Első "áldozatunk" a Blüp-box nevű tévés csoport volt. „Az ötlet a Balaton partján jutott az eszembe” – mondta Peller Dániel csapattag , akitől azt is megtudtuk a csapat szlogenje, a „kékben vagyunk” értelemszerűen a „képben vagyunk” szófordulat és a tévében használt blue box technika elnevezésének összevonásából származik. Dani azt is elárulta: ő már öt éve javasolja a Kamerák nevet, amihez logó-ötlete is van: a kamerának a képen lába lenne, a kezében pedig egy olló, hogy a tévézést szimbolizálja. Kupás Gábor csoportvezető végül nem engedte, hogy a csapat elfogadja Dani javaslatát, szerinte a Blüp-box egyszerűen jobb ötlet volt.

 

Mavrák Kata és Kis Anett csoportvezetők nevéből született meg az AnKata-csoport hívójele. Ankától megtudtuk: a csapattagok összesen 36 ötletet szállítottak, amelyekből a Hírlovaglók, a Hírkalózok, a Betűvetők és az Interjuhok név is szignálgyanúsnak bizonyult. Végül a „repülj képbe” szlogen mellé az AnKatai Pilóták nevet választották. „Az AnKatáról hamar a török főváros, Ankara jutott eszünkbe, innen egyenes az út Örökországig” – árulta el Kis Anett.

 

„13+3 állat tördel és fényképez, ők közösen az állatkert” – állítja Kecskeméti Dávid csoportvezető, aki bevallotta: a Vizuállatkert nevet a fürdőkádból kiabálta ki, majd demokratikusan előre bejelentette a csoport tagjainak. „Tavaly Vizuállis Kommandó voltunk. Idén szerettem volna fantáziadúsabb lenni” – mondta a fotósok mestere.

 

„CreaTV c-vel és tv-vel” – mondta Torbik Tibor, a 2-es számú tévés csoport vezetője, amikor a csoportnevükről kérdeztük. Lancz Alexandrától, a tévések Szaszájától megtudtuk, hogy majdnem Gibbon TV lett a nevük. „Egy játék során merült fel a szó. Hosszas vita után az ötletet elvetettük, mert nem akarunk majomkodni.”

 

Bornemissza Péter

táborlakó

Alattomos Dinnyelékelők Akciócsoportja

 

 

Másodközlés. Megjelent a Partilap című tábori újság 2010. július 12-i számában a DUE Médiahálózat XXX. Kommunikációs és Média Szaktáborában, Balatonfenyvesen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság