Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ismét megrendezik a Felsőoktatási Média Konferenciát

A felsőoktatás jövőjéről is szó lesz a XI. Felsőoktatási Média Konferencián, melyet ismét a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület rendez meg, idén április 19-én, Budapesten.

 

Az egyetemi, főiskolai média képviselőinek többek között Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője tart szakmai tréninget az esemény keretében, majd szó lesz a környezettudatos zenei fesztiválokról, illetve az FKF Zrt. design pályázatáról is. Az egész napos találkozót ünnepélyes díjátadó zárja, mely keretében kiosztják az Év Írása és az Év Fotója és Pro Sperare Díjat is.

 

A hallgatói sajtó képviseletében csaknem száz fiatal újságíró, szerkesztő és tévés, rádiós stáb vesz részt a csütörtöki médiakonferencián, mely megnyitóját dr. Prekker Judit, az Edutus Zrt. vezérigazgatója tartja majd. Dr. Auer János, a Médiatanács tagja az NMHH-tól az új médiatörvény egy évét vázolja fel. Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója a megújult brandről, a központról és a hitelkonstrukciókról számol be. Őt Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője, kommunikációs igazgatója követi a felelős tájékoztatás a közszolgálati médiában témakörrel. Cseh Boglárka, az Oktatási Hivatal kommunikációs irodájának vezetője a hallgatók hivatali tájékoztatásáról beszél majd, Takács Erzsébet, az Educatio Press magyar Oktatási Hírügynökség (EduPress) főszerkesztője pedig az Aktív Szemeszter című országos felsőoktatási magazin elmúlt tíz évét mutatja be.


A délután első programjaként Bukovinszky Béla, a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségi tagja tart előadást a Hegyalja Fesztiválban készülő Karriergyárról, Gajdán Bálint, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) főszervezője a "zöld" rendezvényt kulisszatitkaiba enged bepillantást, dr. Szűcs Panni kommunikációs és pr vezető, szóvivő pedig a BVK Holding Zrt. képviseletében a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Design Pályázatát mutatja be. Dr. Princzinger Péter, az OH elnöke "Jogok és kötelezettségek, felelős döntés a továbbtanulás" címmel ad elő, majd az eseményt vendégül látó EDUTUS Főiskola stratégiai igazgatója, dr. Tóth Gábor a campus adta karrier és továbblépési lehetőségekről beszél.
Ezek után a hallgatóké lesz a főszerep: az egyetemi és a főiskolai lapok, portálok, tévék és rádiók mutatkoznak majd be. Jelenleg, országosan több mint 150 felsőoktatási nyomtatott és online médiát képvisel a Magyar Egyetemi és Főiskola Sajtó Egyesület, aki a nap végén ünnepélyes díjátadó keretében kiosztja egyebek mellett az Év Írása, az Év Fotója és a Hallgatói Sajtóért Díjat is. 
Az Év Írását Kelen Károly, a Népszabadság újságírója, Bódis András, a Heti Válasz újságírója, valamint Takács Erzsébet, az EduPress főszerkesztője értékelte, az Év Fotóját pedig Szalay Zoltán Pulitzer-emlékdíjas fotóriporter, Cséve Gábor, a Heti Világgazdaság művészeti vezetője, illetve Maróti Zoltánfotós zsűrizte.

Helyszín: Edutus Főiskola – 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.

Időpont: 2012. április 19. 9.30.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság