Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Unod a betont? Most zöldíthetsz!

A Cetelem Zöldsuli Program keretében idén újra lehetőség nyílik zöldebb, élettelibb iskolaudvarok létrehozására. A Cetelem és a WWF pályázatára iskolaudvar-zöldítési, -parkosítási tervekkel lehet jelentkezni, melyekről részben internetes közösségi szavazás, részben szakértőkből álló zsűri dönt.

 

Az idén második alkalommal meghirdetett Cetelem Zöldsuli Program célja, hogy a hazai általános iskolák számára nyújtott támogatás segítségével lehetőség nyíljon udvaraik szépítésére, a zöld terület növelésére, vagyis egy élhetőbb, fenntarthatóbb környezet megteremtésére. A támogatás pályázat útján nyerhető el, melyhez a jelentkező iskoláknak részletes tervet kell beadniuk a kiválasztott terület (udvar, játszótér stb.) zöldítésére..

A pályázat során minden nyertes iskola 500.000 forintot kap, amelyet az álomudvar megvalósítására használhat fel. A 10 nyertes iskoláról részben internetes közösségi szavazás, részben szakértő zsűri dönt. A pályázatokat Balog Gábor, a Magyar Cetelem Bank szóvivője, a WWF részéről dr. Gálhidy László erdővédelmi programvezető, valamint a köztiszteletben álló kertészmérnök, dr. Bálint György, azaz Bálint gazda értékeli.

2012-ben a pályázatban hangsúlyos szerepet kapnak az őshonos fa- és cserjefajok: célunk , hogy a program során a diákok megismerjék a környezethez jól alkalmazkodó, könnyen nevelhető őshonos hazai fajtákat, gondozásukkal, ápolásukkal erősítve természetszeretetüket, környezet iránti felelősségüket.

A pályázatok beérkezési határideje: 2012. április 20.

A pályázással kapcsolatos bővebb információkat itt olvashatsz.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság