Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Sajtófotó Kiállítás Kecskeméti Dáviddal

Áprilisi második Kulissza Gerilla Brigád akciónk során a duésokból verbuvált kis csapat a harmincadik Sajtófotó Kiállításra látogatott el, április 20-án pénteken. A program exkluzivitása, hogy tárlatvezetőnk Kecskeméti Dávid az idei év egyik sajtófotó díjasa volt.

 

Dávid nem ismeretlen dués fiataloknak, hiszen évek óta lelkes csoportvezető a médiatáborainkban. Tanítványait nem csak fotózni, de látni is megtanítja. Most is törekedett arra, ne csak megnézzük, de meg is értsük a képeket.

Már a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén feladatokat kért a résztvevőktől, s miután a kis csapat végigjárta a kiállítást, a résztvevők ’kedvenc’ képeit közelebbről is megvizsgáltuk.

Saját nyertes André Kertszét retrosprektív képéről is mesélt nekünk.

 Elmondta, gyakran hallja, hogy nem értik a képet. A fotó a tavalyi André Kertész retrosprektív kiállításon készül, melyen a résztvevők nagyítót kaptak, hogy azon keresztül szemléljék a miniatűr fotókat. Dávid éppen indulni készült mikor megpillantotta, hogy az egyik látogató nagyítóján keresztül, - melyet az álánál tartott-, egy másik miniatűr fotó tökéletesen látszik. Gyorsan előkapta a gépét és elkészült a díjnyertes fotó.

 

SzJ

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság