Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Krisztáék jól kifőzték

A látvány is ínycsiklandó volt a Vizuállatkert csoportvezetőinek interaktív főzőshowján. Látványszakácsoktól merész ötlet, hogy a tábori minimálkörülmények között vállalkoznak a nyilvános ételkészítésre, de előre elárulhatjuk, Klebercz Kriszta és Kecskeméti Dávid nem sültek fel a főzőcskével.

 

Örmény csülökragu az erdélyi csorba ízvilágának örökségével, némi olaszos-görögös kapri- és olajbogyóval fűszerezve – Kriszta specialitása a fúziós gasztronómia remeke. Elsőre nehéz elképzelni, hogy csülök füstös-faggyús karaktere összesimítható a tárkony savanykás furfangjával és az olajbogyó mediterrán könnyedségével, de az első kanál után érezzük, a két ízmester kiváló diplomáciai érzékkel békítette ki a nemzetközi ízeket.

 

A csülök, amely kellemesen puha, felidéz ugyan néhány zsíros emléket a magyaros pörkölt ízvilágából, elsőre mégsem a bográcsozós családi bulik kalóriasokkja jut az eszünkbe. A modern kor fogyókúrás étrendjéhez szokott közönségének a krumpli talán túlzásnak tűnik az amúgy is nehéz sertéshúshoz, a savanykás-zöldfűszeres szaft miatt a burgonya mégsem érződik laktatóbbnak egy egészséges salátánál.

 

A kezdeti fázisnál még féltünk egy kicsit, hogy a hús hosszas puhítása miatt a show egy idő után unalmassá válik, esetleg a türelmetlen közösség nyomásának engedve a szakácsok nem hagynak időt arra, hogy az ízek összeérjenek, Dávidék azonban itt sem hibáztak. A duó férfitagja lehengerlő stílusban bíztatta a vállalkozókat az interaktivitásra, míg a hölgy kitartó figyelemmel óvta a készülő ételt és válaszolt a sajtó képviselőinek kérdéseire.

 

Hibát egyedül a tálalásban találtunk: a ragu talán túl forrón került a vékony műanyag tányérokba. Erre is találhatunk azonban mentséget, a kissé nomád körülmények és a megégetett ujjak fújkálása ugyanis tökéletesen beleillik a tábori bográcsozós hangulatba.

 

Értékelés:

 

Íz: 10 pont (és szívünk szerint plusz egy Dávid tejfölös-fűszeres vágykeltő kóstoltató-improvizációjáért)

Látvány: 8 pont (Krisztán is szerettünk volna kék kötényt látni)

Tálalás: 7 pont (bár az elefántos szalvéta dícséretet érdemel)

 

Tóth Enikő

táborlakó

Alattomos Dinnyelékelők Akciócsoportja

 

Másodközlés. Megjelent a Partilap című tábori újságban 2010. július 12-én a DUE Médiahálózat XXX. Kommunikációs és Média Szaktáborában, Balatonfenyvesen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság