Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Telefonálás külföldről

Bár a szolgáltatók erősen lobbiznak a roamingdíjak szabályozása ellen, az Európai Unió aktuális német elnöksége áprilisban szavazást írna ki a díjcsökkentésről, mert véleményük szerint sérti a fogyasztók érdekeit az, hogy aránytalanul magasabb áron használhatják csak külföldi hívások esetén mobiljuk

A tervek szerint az Európai Unió országaiba irányuló telefonhívások percdíja legfeljebb fél euró, azaz 124 forint lehetne, a külföldi hívásfogadás árának felső határa pedig ennek pontosan a fele, vagyis 63 forint lenne.

A tervezetet már áprilisban előterjesztenék szavazásra, és azt szeretnék elérni, hogy a szabályozás már idén júliusban életbe lépjen. Az uniós állampolgárok hetven százaléka ugyanis szeretné, ha Brüsszel szabályozná az árakat. Egy 2006-os jelentés szerint külföldi utazáskor a mobilozók 15 százaléka nem visz magával készülékét vagy kikapcsolja azt. Évente azonban 150 millió európai használja mobiltelefonját idegen tagállamban, 21 százalékuk kizárólag üzenetküldésre, 63 százalékuk pedig csak keveset telefonál.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság