Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Megy a meló ezerrel

Adásba került az első olyan produkció - egy reggeli rádióműsor -, amelyet már teljes egészében a diákok készítettek a DUE média szaktáborában. Kánikula van, vendégül láttunk egy "igazi" tényfeltáró újságírót - és történt még kábé húsz fontos dolog.

 

A rádióműsorral egyidőben kapták meg a táborlakók a fényképüket és bemutatkozásukat tartalmazó Ki kicsoda című újságot. Ezt követően munkába lendültek a csoportok, amelyeknek a szakmai vezetők tartottak műfajelméleti előadásokat, illetve gyakorlati foglalkozásokat.

 

A nap első vendége Bodoky Tamás (ex-Index, képünkön) volt, aki a tényfeltáró újságírásról és a Károli Gáspár Református Egyetem médiaképzéséről beszélt az egybegyűlteknek, utána pedig Kristóf György sportriporter látogatott el a táborba az esti vb-döntő apropóján.

 

Beugrott a táborba régi csoport-, és táborvezetőnk, Turányi-Vadnay Szabolcs televíziós szerkesztő is.

 

A fotós csoport vezetői, Kecskeméti Dávid és Klebercz Kriszta látványkonyhát rendeztek be, amelynek nyomán természetesen gyorsan összeállt a DUE-tábor Paradicsom Tévéjének forgatócsoportja is. A műsortértékelést Szayly József szakmai vezető, a DUE és a Magyar Rádió alelnöke tartotta, hozzácsapva egy előadást a reggeli rádióműsorok típusairól és stílusáról. Közben a retrocsoport megkezdte (illetve tavalyról folytatta) a régi táborok hanganyagainak digitalizálását.

 

A csoportok már nevet is választottak maguknak: Kis Anett és Mavrák Kata rádiós újságírói lettek "AnKata pilótái", Kecseméti Dávid és Klebercz Kriszta vizuális kultúrával foglalkozó csoportja az elegáns "Vizuállat" nevet kapta, Beke Dani és Pál Zsombor rádióműsorokat és lapokat szakmányban gyártó diákújságírói az "Alattomos Dinnyelékelő Akciócsoportba" tömörültek.  Blüp-boxként működik Korpa Melinda Silacher Tamás és Kupás Gábor tévés csapata, a másik képernyős csoport - Lancz Alexandra, Torbik Tibor és Hajdú Péter "Kacsa" - neve pedig CreaTV lett.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság