Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nézz meg belülről egy rádiós közvetítő kocsit!

Az idei Sajtófesztiválra kiáll egy rádiós közvetítő kocsi. Az egész napos programot ugyan nem közvetíti élőben a közszolgálati rádió, de az érdeklődők megnézhetik belülről is a Magyar Rádió „mozgó stúdióját”.

 

A korábbi években a külső helyszínekről történő rádiós közvetítések komoly technikai kihívást jelentettek. Ma már az internet és a mobil telefonok segítségével az egyszerűbb bejelentkezések, helyszíni riportok nem igényelnek komolyabb technikai berendezéseket.

A rádiós közvetítő kocsiknak azonban még ma is komoly feladatuk van a Magyar Rádióban. Bonyolultabb műsorok helyszíni felvételéhez, élő koncertközvetítésekhez ma is használják ezeket. A közvetítő kocsi gyakorlatilag egy mobil stúdió. Benne keverőasztal, bejátszó berendezések, mikrofonok, a helyszínen szükséges rengeteg kábel és még számtalan „kütyü” található. Hogy pontosan mik, és ezek mire valók, azt elmondják majd az érdeklődő diákújságíróknak, diákrádiósoknak azok a rádiós hangmesterek, akik üzemeltetik a közvetítő kocsit, akik vezetni szokták a rádiós közvetítéseket. A rádiós közvetítő kocsi az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál idején a Millenáris Fogadó bejáratánál várja az érdeklődőket. A közvetítő kocsi az MTVA jóvoltából áll ki a DUE rendezvényére.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság