Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mi ez a csoportosulás itt?

Megalakultak és már dolgoznak a csoportok a DUE-táborban. Tíz napon át hat mini szerkesztőség tagjai - újságírók, rádiósok, tévések, fotósok és technikusok - tapasztalt vezetők segítségével a gyakorlatban sajátítják el a szakma alapjait. Az idő szép, és beugrott a táborba a DUE elnöke.

 

 

A nulladik napon az esti ún. forgószínpad keretében, illetve a Kis Hasznos című újságból tájékozódhattak a táborlakók a csoportvezetők terveiről, és írásban leadott választásuk alapján a táborvezetőség éjszaka elkészítette a csoportbeosztást. A névsor elhangzott a Pál Zsombor, Beke Dániel, Kis Anett és Bocz Márton által készített Reggeli Ébresztő Műsorban.

 

Hajnalban beugrott a táborba a családjával Horvátországba tartó Kecskés István. A DUE elnöke, a tábor korábbi vezetője interjút adott a rádióműsornak. A Kis Hasznosban megjelent köszöntőjét itt olvashatod el. A táborvezetőség is írt egy szívhez szóló levelet, ugorj ide, ha kíváncsi vagy rá.

 

A csoportok délelőtt megtartották első foglalkozásukat, kitalálták a neveiket és szignálokat gyártottak. Saját műsort egyelőre még nem készítettek: a Déli Krónika mintaműsor volt a táborvezetőség szerkesztésében.

 

Délután Herczeg Zsolt, a tábor egyik szakmai vezetője tartott gyakorlati foglalkozást. Az InfoRádió riportere megmutatta, mennyi  idő és fáradság árán lehet átírni a Magyar Távirati Iroda egyik tudósítását, utána pedig egy korábbi riportját játszotta le, ismertetve a sajtóműfajok főbb tudnivalóit. Ugyanő korábban az egyik csoportban kormányszóvivőt alakított, aki egy sajtótájkoztatón válaszolt a diákújságírók kérdéseire.

 

Ez a nap tehát a műfajelméletről szólt: a szakmai vezetők mindegyik csoportban látogatást tettek és előadást tartottak.

 

Este az Érsok-Kruzslicz Emlékvetélkedőn lazítottak a táborlakók.

 

 

Beke Dániel és Pál Zsombor rádiós-újságíró csoportjának tagjai:

 

Blaskovics Dávid, Bornemissza Péter, Lovas Oszkár, Maraffai Szilvia, Nagy Márta Kata, Náray E. Tamás, Ollári Gergely, Pekoli Miklós, Sáry Bernadett, Szabados Tünde, Tóth Enikő, Tóth István.

 

Kis Anett és Mavrák Kata rádiós-újságíró csoportjának tagjai:

 

Baranyai Ramóna, Berei Dániel, Bognár Adrienn, Kiss Réka, Jokesz Anna, Kollár Dóra, Krocsek Polett, Lázáry Fanni, Nemes Krisztián, Papp Melinda, Termul Helga Laura, Ültenir Yasemin, Csatóék

 

Lancz Alexandra, Torbik Tibor és Hajdú Péter televíziós csoportja:

 

Balogh Daniella, Bárkányi Dominik, Bredák Alexandra, Deffent Dániel, de Jonge Dorina Chloé, Klubert Dóra, Kolvár Judit, Pesti Valter, Pintér Szabolcs, Szűcs Róbert, Török Katalin.

 

Korpa Melinda, Silacher Tamás és Kupás Gábor televíziós csoportja:

 

Győrfi Péter, Kovács Dóra, Krocsek Lilla, Kruzslicz Máté, Kulacs Péter, Nagy Fanni, Nagy Levente, Orbán Viktória, Peller Dániel, Simon János, Szűcs Szilvia.

 

Kecskeméti Dávid és Klebercz Kriszta vizuális kultúra csoportja (Vizuállatkert):

 

Csiszár Dorottya, Deák Nikolett, Halpern Bence Márk, Huzsicza Fanni, Jancsó Gergely, Kovács Boglárka, Kovács Nelli, Ménes Adrienn, Molnár Zsuzsanna, Soós Berta, Tóth Zoltán, Zala Bence, Zsubori Eszter.

 

Kuti Sándor, Bocz Márton és Nagy Lívia technikus csoportja:

 

Sáth Viktor, Sasvári Zoltán.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság