Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Gyere médiatáborba!

Tudom, mindenki ezt szajkózza már nektek, több hónapja. Nem értitek, hogy miért? Na, akkor most megpróbálom elmagyarázni nektek!

Azt mondják, az első mindig emlékezetes. Aztán a Tibor vagyok, de hódítani akarok óta tudjuk, hogy a második mindig jobb az elsőnél. No de mi a helyzet a harmadikkal? Félreértés ne essék, a DUE Médiatáboráról beszélek! Idén ez lesz a harmadik táborom, és eszméletlenül várom! Igen, mert ez az év legjobb tíz napja, mert itt megtanulsz nem aludni, újságot írni, rádiós műsort szerkeszteni, a mikrofonba beszélni, esti híradót összeállítani, a kamerába vagy éppen nem bele beszélni, hanganyagot vágni, csapatban és anélkül dolgozni, igazán jó fotókat készíteni, nutellás palacsintát jóízűen enni, ja és megtapasztalod a DUE-feelinget. De tényleg!


Az első nagyon jó volt. Igen, még mindig a táborról beszélek... Tejfölös szájú kiscsikóként érkeztem Balatonfenyvesre, s büszke voltam rá, hogy jól tudok fogalmazni. Aztán már másnap rájöttem, hogy amit én jónak hiszek, az csak elégséges, s csupán egy jó táptalaj, amiből el lehet kezdeni építkezni. De abban a tíz napban bőszen építkezhettem! Csoportvezetőim és a szakmai vezetők is rengeteget segítettek, ha írtam egy jó cikket, akkor megdicsértek, ha pedig hibáztam, akkor kendőzetlenül a szemembe mondták kritikáikat. Persze szigorúan csak építő jelleggel, amit utólag is köszönök. Addigi életem legintenzívebb tíz napját éltem át akkor, először tapasztaltam meg, s feszegettem biológiai határaimat, s nem utolsósorban egy fantasztikus társaságba csöppentem. Barátokra és társakra leltem a táborban.

Szeptemberben visszazuhantam a valóságba: a gimnáziumi végzős osztály padjába és egy címvédő, junior korosztályú, röplabda csapatba. Döntenem kellett, úgyhogy a röplabdát abbahagytam, letettem arról az álmomról, hogy profi sportoló legyek, s helyette a DUE-t, az újságírást választottam! Nem bántam meg, sőt: a tábor csak megerősített abban, hogy nekem ezt a pályát kell választanom, mert amellett hogy egy kicsit konyítok is hozzá, ez az egyesület az a platform, ahonnan el lehet indulni ebben a szakmában.

Féltem, hogy a második tábor semmi újat már nem fog tudni nekem mutatni, de a szarvaimat hamar letörték. (Szerencsére…) Tényleg jobb volt a második, vagy legalábbis másabb, extrább, különlegesebb. Most a harmadikat még kíváncsiabban várom, újabb társakkal és csoportvezetőkkel akarok együttdolgozni, nyitott vagyok az újdonságokra, no és felettébb nagy érdeklődéssel várom a táborba érkező vendégeket, mert az tavaly is nagyon jól sült el: Novák Péterrel azóta puszipajtások vagyunk.

Az elsők között fizettem be idén a tábori előleget, s tűkön ülve várom, hogy kik lesznek az új táborozók. Te csatlakoztál már?

 

Lazáry Fanni

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság