Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ismerd meg az idei médiatábor vezetőit

Érdemes figyelemmel kísérned folyamatosan frissülő cikkünket, hiszen megtudhatod mivel vágódhatsz be majdani csoportvezetőidnél, és azt is hogy mi az amivel leginkább felbosszantod.
Mindemellett számos hasznos infót olvashatsz még róluk, ne hagyd ki!

Saját neveléssel erősítjük még tovább a táborvezetőséget: Zsolti a tábori csoportokból nőtt bele előbb a DUE Tallózó gárdájába, majd mostanra a táborvezetőségbe. Kicsit félünk tőle, mert politológiát tanul, ezért olyan dolgokban is okos, amikben mi csak hangosak vagyunk, de ilyen esetekre mindig van nálunk néhány bogár. Fegyverezd le vagány cikkekkel!

Zsombor 14 éve, az első táborában még javában mutált, de azóta már szervezett autóversenyt, vezetett számtalan újságíró-csoportot, idén pedig felkértük táborvezetőnek, mert legalább addig sem ír lázító punkszámokat. Könnyen le tudod venni a lábáról azzal, ha azt kérdezed, mi lenne, ha valamit inkább teljesen kifordítva és fejjel lefelé csinálnál – viszont zenéről vagy magazinokról mi csak akkor kezdenénk el beszélgetni vele, ha aznapra már nincs más terved. 

Újabb tábori hangmesterünk az elején rövid ideig Sanyi, de már akkor is inkább Vakond, viszont bármelyik néven is szólítod, nyugodt lehetsz, hogy a kérdésre vagy azonnal érkezik a válasz, vagy a problémára öt percen belül a megoldás. A saját szemünkkel láttuk, ahogy egy koncerten egyetlen tekercs cellux segítségével úrrá lett a színpadon addig uralkodó technikai káoszon, de a táborban eleve rend lesz tőle és fütyörészős, flott működés. Helikoptert óvatosan adj neki kölcsön.Egy átlagos iskolás csak filmekben találkozik professzorokkal, de azok általában le akarják rombolni a világot. Nem úgy Balázs Géza, aki néhány barátjával teremtett nekünk egy saját univerzumot, elnevezte DUE-nak, a közepén a Nappal, ami körül keringünk: a DUE-táborral. Géza idén is szakmai vezető lesz a július 13-án kezdődő balatonfenyvesi médiatáborban. Nyugodtan kérdezd meg tőle, hogy tényleg két könyvet is írt-e a pálinkáról, és hogy komolyan mit lehetett még írni a másodikba.Szayly József nélkül biztosan nem lenne DUE-tábor, hiszen DUE sem lenne, és mivel ennél jobbat nem tehetett volna velünk, ennél szebbet sem tudunk írni róla. A tábor szakmai vezetőjeként hivatásos problémamegoldó, és mivel a média számos viharát élte túl bátran vitorlázó vezetőként, nehéz lesz tőle olyasmit kérdezned, amit más egyszer már nem éppen tőle akart megtudni, teljesen indokoltan és rendszerint sikerrel. Használd ki! Mármint ne őt, hanem a lehetőséget.Ritkán adatik meg az embernek akkora mázli, hogy olyasvalakivel dolgozzon együtt, aki - ezt nem érdemes szebben mondani! - mocskosul ért ahhoz, amit csinál. A DUE-körökben Kacsaként szeretett Hajdú Péterért év közben ölre mennek a kereskedelmi televíziók, hogy aktuális sztárműsoruk bűzös nyersanyagából illatos várat építsen. Mesteri vágóként a DUE-táborban ugyanezt teszi a tévés csoportban, de miközben tágra nyílt szemmel nézed a bűvészetét, figyelj arra is, amit mond, hogy legközelebb ne egy halom szemetet rakj le elé.

Herczeg Zsoltot, a tábor újabb szakmai vezetőjét 16 éve ismerjük és pont 16 éve ugyanabban a tempóban pörög. Az a gyanúnk, hogy a fejében többen is laknak, és amikor az egyik elfárad, akkor felváltja a másik és ismét elkezd háromfelé figyelni. Notórius lógósok ritkán szokták megkérni, hogy írjon valamit az emlékönyvükbe, de ha érdekel a média, nagyon fogod kedvelni, mert borzasztóan szereti, amit csinál és amit te fogsz csinálni.
 
A tábor válogatott hangmérnökeinek egyike, Kiss Gábor évközben a Petőfi Rádió promóin és szignáljain 
dolgozik, a táborban pedig pont ugyanebben fog segíteni a csoportoknak, hogy a te hangod is ugyanolyan dögösen szóljon. Mellette biztosan úgy összebarátkozol a mikrofonnal, hogy többet nem akarsz kijönni a stúdióból. Egy vagon effekt mellett a táborba azzal a fontos jótanáccsal érkezik, hogy ne kezdd el magázni, és akkor ő sem fog.
 

Soron következő csoportvezetőnkről, a tévés Kupás Gáborról legyen elég annyi, hogy két éve már arról is filmet forgatott, ahogy _lejöttek_ egy autóval a táborba, még mielőtt a táborban bárki elkezdett volna bármin dolgozni. Kupi szereti a fura megoldásokat és a határfeszegetést, amit ehhez egyáltalán nem illő nyugodt tempóval kombinál. 40 fokban, áramszünetben is van nála hideg ital, és mindannyiunk közül ő játszik a legtöbbet a pingpongasztalon, mármint drum&bass-t és dubstepet.Újabb szakmai vezetőnk, Zala Orsi nem csak hogy azóta stabil pontja a tábornak, amióta először óvatlanul betette a lábát még ifjú táborlakó lányként, de évközben is a DUE egyik oszlopa: újságunkat és rádiónkat is ő kormányozza már hosszú ideje. Övé az emberiség eddig ismert legjobb megoldása a súlyos hülyék kezelésére (=odébbmegy), aki pedig bekészít egy kiskutyás fotót a mobiljára és véletlenszerű időközönként felvillantja, annak lényegesen könnyebb dolga lesz a táborban.A tábor vizuális csoportvezetőinek markánsan szebbik fele, Klebercz Kriszta külön stúdiófotót készíttetett a bemutatkozás alkalmából társa profi műtermében, teljesen jogosulatlan, de logikus előnyt szerezve a mezőny előtt. Kriszta tekintete és bemutatkozó szavai mellé csak azzal a remélhetőleg nyilvánvaló információval sorakoznánk fel, hogy betűinket egyelőre nem ő önti képbe: még eltemetik a záróvizsgák, így ezeken az anyagokon még egy műkedvelő csimpánz és közeli barátja, egy alapvetően jószándékú vízisikló dolgozik. Kriszta saját cuccaiban itt lehet elmélyedni, és érdemes is, hiszen a táborban is ezt a színvonalat vetjük be:http://krisztaklebercz.blogspot.com/

Az egyik rádiós-újságíró csoport vezetője, Beke Dani tizenévesként a táborban nőtt fel, legalábbis ami a Valóban Fontos Dolgok elsajátítását illeti. Idén már sokadszor tér vissza továbbadni a Tudást olyan dolgokban, mint:
- az almafröccs helyes keverési aránya (titok, majd a táborban)
- a megfelelő pillanatok Magnum-evésre (számtalan)
- a fél kézzel történő szórakoztató rádióműsor-készítés (egyszerű)
- valamint azon dolgok listája, amelyek miatt érdemes hülyére idegeskedni magad (nagyon rövid)

A csoportvezetők mellett még számos tapasztalt szakember nyüzsög a táborban, mint például Varga G. Gábor, aki az elkészült műsorokat értékeli, a Balaton túlpartján is jól hallható nevetéssel jelzi az este beköszöntét, segít bármiben, amire megkéred és órákig szívesen beszélget bármiről. Gábor állítólag képes ideges is lenni, de még sose láttuk, hogy az vajon hogy nézhet ki. És fogalmunk sincs, hogyan csinálja, de Gábor valószínűleg többet utazik a külügyminiszternél: simán azt válaszolja, hogy Bangkokban van, ha felhívjuk, hogy fussunk össze este. A DUE-tábor a létező legerősebb fegyver, amely évtizedek óta képes 10 egymást követő napig Magyarország területén tartani.Úgy jött a táborba, hogy már rádiózott, aztán nálunk tévézni kezdett és végleg úgy maradt az egyik tévés csoport csaj kapitánya, Korpa Melinda. Végtelen türelemmel segít átlendülni a kamera-parán és úgy mutatja meg, hogyan kell képekből összerakni egy történetet, hogy észre sem veszed, hogy a harmadik napra már csuklóból megy. Melinda ráadásul verhetetlenül profi a 10 napos non-stop ébrenlétben, ha vele tartasz, majd meglátod.

Vannak dolgok a táborban, amikről rendes bölcsészhez méltóan nagyon kevesen tudunk bármit is: hogy miért rossz ötlet öt hajszárítót és egy vízforralót bedugni egy rádióstúdióban és csodálkozni, hogy elszáll az adás, hogy kerül a számítógépekbe az internet és hasonló ügyek. Hála Foritinek, az összes dolog flottul működik, és ha Foriti nem működik flottul, akkor elgyalogolunk fagyiért. Vicces tipp: kérdezd meg olyan DUE-táborokról, amiket azelőtt rendeztek, hogy megszülettél.
 

Ebbe a táborba egyébként sem belassult arcok járnak csoportot vezetni, de Torbik Tibit tényleg szilárd energiából, energiából és még egy kis energiából rakták össze. Két éve annyi ideig táncolt a napon egy strand közepén, hogy elfáradt a szemünk nézés közben. Idén sem várhat tőle kevesebbet, aki vele tart tévézni, és az sem, aki valamelyik másik csoportba jön velünk táborozni, mert úgyis lépten-nyomon beleütközöl majd.

Két dolog: a média és a divat érdekelte igazán Kis Anettet, természetes hát, hogy sikerrel összehozta a kettőt ugyanarra asztalra. Anka a táborban legendás hangulatú rádiós-újságíró csoportokat kormányoz, szabadidejében pedig más táborokba jár olyan gyerekek arcára csalni mosolyt, akiknek az arcán még a miénknél is jobb helyen van.

Kedves bajtársak, hadtápszolgálatunk a mai laktanyagyűlésen egy tábori veteránt szervíroz. Kecskeméti Dávid, a minden oldalról díjazott fotográfus a vizuális kultúrára kiéhezett harcosokat képzi ki július 13-tól a DUE balatonfenyvesi lövészárokrendszerében. Megtanulhatsz tőle látni is, ha a nézés már megy. Ha rosszban akarsz lenni vele, akkor kérdezd meg tőle, hogy "Canont vagy Nikont vegyek?", aztán tedd hozzá, hogy "Mindegy, úgyis iPhone-nal akarok fotózni!" - de a választ mindenképp vedd videóra, mert mi is szeretünk jól szórakozni.Engedjétek meg, hogy elkezdjük bemutatni a személyzetet: elsőként Mavrák Katát, bűbájos rádiós-újságíró csoportvezetőnket. Kata évközben is velünk szerkeszt lapot, palacsintával megvesztegethető, és ha azt kérdezi, hogy "van kedved bringázni egy kicsit?", érdemes tiszta erőből az ellenkező irányba futni.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság