Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Egyensúlyozzunk együtt a Tészta hídon! - Da Vinci Learning vasárnap a Csodák Palotájában

Hogy lehet 1 kg tésztából olyan hidat építeni, ami akár 5 embert is elbír? Mi az a szakítószilárdság és a fesztávolság? Kit ringatott Newton-bölcsője?
Egyensúly és mechanika témában, játékos és tudományos programokkal, előadásokkal és filmvetítéssel várnak a Csodák Palotájában június 3-án.

 

Szórakoztató fizikai és kémia kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel, exkluzív filmvetítéssel és interaktív előadással várjuk a látogatókat. A mostani Öveges termi bemutatókon Fazekas Bence az egyensúllyal, mechanikával kapcsolatos legizgalmasabb kísérletekkel készül, többek között rakétázással, labdapattintásokkal és kiderül, hogy mi rejlik a Newton-bölcsője név alatt.

 

Interaktív előadással, élménybeszámolóval és műhelytitkokkal vár mindenkit Filip András, a tésztakirály, aki május 25-én második helyezést ért el 220 kg-ot is elbíró tésztahídjával, a Kárpát-Medencei Tésztahíd Építő Bajnokságon.Eddigi versenyeken született eredmények alapján nem szerénytelenség azt állítani, hogy a RECCS a világ legerősebb mezőnyt felvonultató és legszínvonalasabb tésztahídépítő versenyévé vált.

 

A mechanikával kapcsolatos kérdésekre az előadásokon kívül hétköznapi tudományreceptekkel, kísérletekkel és a Da Vinci Learning TV-csatornáról jól ismert filmekkel keressük a választ az egész nap során. Tartsatok velünk!

 

További részletek, érdekességek, hírek és interaktív tartalmak a Da Vinci Learning - Magyarország Facebookoldalán: http://www.facebook.com/davincitv és megújult honlapjánhttp://hu.da-vinci-learning.com/

 

 

Programok:
Kísérleti bemutatók a Da Vinci Learning TV-csatorna Felfedező Expressz című műsoraiból
Helyszín: Öveges terem
Kísérleti bemutatók: 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00 órakor

 

Da Vinci Learning Mozi:
Minden nap Da Vinci Learning Mozi a Csodák Palotájában! Üljön be egy Felfedező Expressz vetítésre, tudjon meg többet világunkról, figyeljen meg érdekes kísérleteket és tanuljon együtt gyermekével!
A Da Vinci Learning Vasárnapok alatt a mozivetítések a kísérleti bemutatók között tekinthetők meg. Helyszín: Moziterem

 

Interaktív előadás

Filip András – tésztahíd építő bajnok
Helyszín: Moziterem

http://reccs.uni-obuda.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság