Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

San Diego-Annapolis magyar paripán

Stringbike névre hallgat az a hazai innováción alapuló kerékpár, amellyel Szőnyi Ferenc hússzoros Ironman 5000 kilométert fog tekerni az amerikai versenyen, a Race Across America-n (RAAM).

 

Június 13-án San Diegóból startolnak a versenyzők és 25-én Annapolisba futnak be azok a szerencsések, akiknek sikerül megküzdeni a sivataggal és a 3000 méter magas hágókkal. A húszszoros Ironman, Szőnyi Ferenc egyedüli magyarként már másodjára vág neki a RAAM-nak, az idén az új magyar csodával, a Stringbike-kal. A Stringbike lényege, hogy a tervezői elhagyták az eddig kerékpároknál bevált láncot, és egy sokkal kifinomultabb, mechanikailag egyszerűbb szerkezettel helyettesítik azt.

A 2011-ben kidolgozott hajtásrendszernek köszönhetően sokkal könnyebben tekerhetővé vált ez a kerékpár, mint láncos elődjei. Emellett megálmodói állítják, hogy a korábbiakhoz képest tartósabbak is ezek a biciklik.

A 47 éves sportember szerint a Stringbike „nem csak különleges, hanem sikeres magyar újdonság” és reméli, hogy az embert próbáló versenyen sikerül vele célba gurulnia.

A támogatók és befektetők a világversenyen való megjelenéstől elismerést remélnek, valamint szeretnék, ha a városok utcáin is megjelennének ezek az új generációs biciklik, amelyek Magyarországon a Csepelnél női és férfi vázzal már egyaránt megvásárolható.

A Stringbike-ot itt nézheted meg.

 

Juhász Éva

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság