Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE is hazatért az EFOTT-ról

Vasárnap reggel véget ért a az EFOTT, a fesztiválozókkal együtt a Civilfaluban „kiállító” DUE is hazatért.

Az EFOTT hétvégi része még nagyobb tömeget és meleget hozott. Kígyózó sorok mindenütt, sátrak amerre csak a szem ellát, a bungee jumping már egy percre sem állt le. Szombatra óriási tömeg érkezett az EFOTT-ra.

A DUE sátor pénteken – ahogyan erről korábban már beszámoltunk – ideiglenesen a BME-HÖOK sátrában települt. Szombaton pedig nyakunkba vettük a Velencei-tó partját és DUE Tallózót osztottunk a fesztiválozóknak. Sok érdeklődő látogatott meg minket a fesztivál alatt, még a vihar utáni számkivetettségünk során is számos fesztiválozónak mutathattuk meg, mit is csinál a DUE és miért jó újságírónak/rádiósnak/fotósnak lenni.

Az utolsó két nap is bővelkedett koncertekben. A nagyszínpadon láthattuk többek között Péterfy Borit, a Kiscsillagot, szombaton pedig a bulit a Quimby zárta. Kihagyhatatlan fellépők, négy helyszínen sajnos gyakran egy időben. Sokszor az egész közönség sátorból színpadhoz, színpadtól a sátrakba rohant egy-egy koncert után, hogy egyik kedvencéről se maradjon le. A BME-HÖOK sátrában minden nap éjféltől röpködtek a pöttyös labdák Dévényi Tibi bácsi fergeteges bulijaiban.

Sokan már szombat éjjel sátrat bontottak és hazaindultak, de a többség vasárnap kora reggel indult útnak, a szokásos 7 órai ébredés után, mikor a meleg miatt mindenki menekült a sátrakból.

A fesztivál ideje alatt a városba besétálni nagy kihívás volt nem csak a hőség, hanem a hatalmas távolság miatt is. Sokak kisboltot hiányoltak leginkább, nekik szerencséjükre a fesztivál területén belül is volt lehetőség bőséges reggelire (vajas kalács, pogácsa, kakaó). Több ételes sátor közül válogathattunk, a klasszikus rántott húsos szendvicstől a torockói lepényig. A bezártságot kompenzálta, hogy az ötnapos fesztivál alatt soha nem hagytak programok nélkül bennünket. A lustábbak napközben a Velencei-tó partján hűsölhettek, a sport szerelmesit a sportpályák várták. A Civilfaluban egész héten interaktív programokkal készültek az érdeklődőknek, késő délután pedig kezdődtek a koncertek.

Médiatár

DUE az EFOTT-on

2012-ben először a DUE is ott volt az EFOTT-on.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság