Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Press teszt a médiatáborban

Csütörtök este Herczeg Zsolt szervezésében a szakmai vezetők press teszt alá vetették a táborlakókat. Tegnap újra a DUE médiatábor legrégebbi és legnagyobb szakmai versenyétől, a Nagy Rádiós Vetélkedőtől zengett a tábor.

(Fotó: László Valentin)

Csütrötökön Klebercz Kriszta grafikus, a tábori partilapok tördelője látványkonyha keretében bemutatta, hogyan készíthetünk digitális kiadványokat. Az idei tábor egyik legnagyobb újdonsága az interaktív KisHasznos volt, melyet Kriszta készített, így egyértelműen ezen keresztül mutatta be ennek csínját-bínját.

Délelőtt a rádiós-újságíró csoportok közös foglalkozáson vettek részt, Lovász Laci és Franckó Roni MR2-s műsorvezetők közreműködésével.

Mindeközben a fotósok és a tévés csoport sem henyél. A Misis’ és a PremierPlama csoportok szorgosan készülnek a szombati második műsorukra.

Este a mustra előtt a Hírfelmetszők Rémes Randi című hangjátékát hallgathattuk meg.

Nyolc óra után belevágtuk a DUE médiatábor legrégebbi múltra visszatekintő veresenyébe, a Nagy Rádiós Vetélkedőbe. Herczeg Zsolt szakmai vezető és Kuti Sándor a tábor technikusának irányításával öt helyszínen zajlott az este, élő rádiós körkapcsolással. A szakmai vezetőkből álló zsűri főhadiszállása a „teraszos háznál” volt. A csoportok az ebédlőben, a társalgóban és a vágószoba előtt foglaltak helyet, míg az előbb említett két műsorvezető a rádióstúdióból koordinálta a feladatokat. Minden csapat kapott egy-egy csoportvezetőt, a táborvezetőség többi tagját pedig licitálással szerezhették meg maguknak. A csoportoknak indulót kellett írniuk, nehéz híreket felolvasniuk, tudósításokat, interjúkat készíteniük. Az egész estés program a zöldek győzelmével zárult, és idén útjára indult az NRV vándorkupa.

A vetélkedőt követően a PresszPresszó csoport a lapszerkesztőségbe rohant, és nekilátott a másnapi Partilapnak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság