Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Augusztus 30-ig még pályázhatsz!

A "Pulitzer Szülővárosának Díja" című pályázatot Makó városa hirdette meg, azért, hogy méltó emléket állítson a makói születésű sajtómágnásnak, Pulitzer Józsefnek, és hogy segítse és támogassa a fiatal, pályakezdő tollforgatókat.

 

Ezen kívül célja az is, hogy felhívja a figyelmet az újságírás mint közéleti tevékenység fontosságára, az (online) nyilvánosság erejére. A pályázaton bármelyik iskolatípus tanulói pályázhatnak, az alsó korhatár 14, a felső 25 év. A pályadíj bruttó 100 000 forint.
 
1. Ifjú tollforgatók díja
A díjra 14–18 év közötti diákújságírók pályázhatnak bármilyen, időszaki kiadványban (iskolai, kerületi, települési, megyei, országos vagy online újság) már megjelent publicisztikai (a sajtóműfajok közé besorolható) írással. Az interjú és a riport műfaját, valamint a valódi tényeken alapuló írásokat előnyben részesítjük a fiktív írásokkal szemben. Egy cikk terjedelme nem haladhatja meg az 5000 karaktert (szóközökkel együtt). Egy pályázó legfeljebb három pályaművel nevezhet.
 
2. Fiatal tollforgatók díja
A címre 18. életévüket betöltött, de 25 évnél fiatalabb újságírók pályázhatnak bármilyen, már előzőleg időszaki (akár online is) kiadványban megjelent publicisztikai írással. A valódi tényeken alapuló írások közül a riportot, valamint a véleményműfajokba tartozó írásokat előnyben részesítjük. A cikkek terjedelme nem haladhatja meg az 5000 karaktert (szóközökkel együtt). Egy pályázó legfeljebb három pályaművel nevezhet.
 
A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok
- A pályamű A/4-es papíron nyomtatott változata (kivéve online).
- A pályamű elektronikusan is feldolgozható változata CD-n, vagy elektronikus levél csatolmányként (txt, rtf, doc, pdf kiterjesztésű állomány, valamint kísérő fotók JPG vagy TIFF formátumban).
- A pályaművet megjelentő lap azon példányát, amelyben a pályamű szerepel (másolat, illetve webcím is elegendő).
- A pályaművet közlő lap aktuális példányát, ha ez lehetséges.
 
A pályázat beadásával, kihirdetésével kapcsolatos tudnivalók
A formailag nem megfelelő és hiányos pályázatok érdemi elbírálás nélkül a pályázati eljárásból kizárásra kerülnek.
A pályázatokat postán ajánlott küldeményként, illetve e-mailben a következő címre kell eljuttatni: Makó Város Önkormányzata, 6900 Makó, Széchenyi tér 22., info@mako.hu
 
A pályázat beküldési határideje: 2012. augusztus 30.
A pályázat határidőben benyújtottnak minősül, ha azt a határidő utolsó napján postára adták. A határidőn túl postára adott pályázat érvénytelen, azaz érdemi elbírálás nélkül kizárásra kerül a pályázati eljárásból. Elbíráláskor a postai bélyegző dátumát vesszük figyelembe.
A pályázatok elbírálásáról a Pulitzer József Emlékbizottság, tagjai döntenek.
A nyertes pályázók listáját az önkormányzat a http://www.mako.hu honlapon is közzéteszi. Az ünnepélyes díjkiosztó tervezett időpontja: 2012. október 29., Makó.
A pályázati döntéssel kapcsolatban jogorvoslatnak nincs helye.
 
A pályázatról további információval: hétköznap 8 órától 16-óráig a 20/2195142-es telefonszámon (Sarnyai Tibor), és a sarnyait@mako.hu elektronikus címen szolgálunk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság