Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Vásárhelyről az RTL Klubba

Így is jellemezhetnénk Kruzslicz Dávid karrierjét, aki Hódmezővásárhelyen született, jelenleg pedig az RTL Klub Híradójának szerkesztője és a Házon kívül magazin riportere. Ő is együtt táborozik közel száz diákújságíróval Balatonfenyvesen!

 

 

Kruzslicz Dávidnak nem ez az első tábora, sőt! 17 éve a Bethlen Gimnázium tanulójaként jutott el életében először DUE-táborba, amikor nyert egy újságíró pályázaton. Azóta viszont egyet sem hagyott ki. A barátok mellett hivatására is itt talált rá. Idén a tévés csoport vezetőjeként táborozik a Balatonparton.

 

Dávid hétfőn egy előadást is tartott annak kapcsán, hogy a tábor lakói közösen megnézték a vasárnap esti RTL Híradót, melyet ő szerkesztett. A látottakat hétfőn délelőtt Dáviddal közösen megvitatták, aki nem kevés kulisszatitkot is megosztott a résztvevőkkel. Megtudhatták, mi alapján rendezte sorrendbe az anyagokat, milyen nehézségek merültek fel, melyeket az élő adás alatt kellett orvosolnia. Emellett kikérte a táborozók véleményét arról, hogy nekik mely riportok tetszettek a leginkább. A Kívánságműsor hallgatóinak elmondta, meglepődött azon, hogy mi minden maradt meg a fiatal nézőkben, nem is gondolta volna, hogy pont ezek az anyagok érik meg a másnapot.

 

Eltelt már a negyedik nap, eközben szép számmal készülnek az alkotások a DUE Médiahálózat XXIX. Kommunikációs és Média Szaktáborában. Kikerült a tábori ,,nyomdából” az első újság, szólt már két déli krónika, valamint egy esti műsorral is színesedett a kínálat, melyben a készítők az esélyegyenlőségre hívták fel a hallgatók figyelmét. Sőt néhány órával ezelőtt ért végett az első tábori híradó.

 

Az este folyamán Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke is ellátogatott Balatonfenyvesre, aki a Kádár-korszakot ismertette, valamint azt, hogyan jutott el Magyarország a rendszerváltásig.

 

Marton Sándor

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság