Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Apple-alkalmazások az új tanévre

Rögtön kezdődik az új tanév. Készítsd fel Mac számítógépedet, iPad, iPhone vagy iPod touch készülékedet az év során várható kihívásokra. Alkalmazások ezrei állnak a rendelkezésedre, hogy mindent kézben tudj tartani – a házi feladattól kezdve a jegyzeteken, prezentációkon át, a feladatlistákig.

 

Hogyan nyűgözd le tanárodat?

Az új tanévben le szeretnéd nyűgözni a tanárodat? Ha van Mac, iPhone, iPad vagy iPod touch készüléked, mi sem egyszerűbb! Tudtad, hogy az Apple irodai programcsomagja, az iWork lehetővé teszi, hogy:

Csapatjátékos legyél: Nem probléma, ha csak Te dolgozol Macen, hiszen az iWork programmal könnyedén megnyithatsz és menthetsz is Microsoft Office-fájlokat. Tökéletes a csapatmunkákhoz!

Hozz létre olyat, amit még nem láttak a többiek: Ha ötletes és kreatív prezentációt szeretnél készíteni, válaszd a Keynote alkalmazást. A hatékony, ám egyszerűen kezelhető grafikus eszközökkel, szemkápráztató animációkkal, effektusokkal és 3D grafikonokkal mindössze néhány perc alatt lenyűgöző bemutatókat készíthetsz.

Dolgozz bárhonnan: Ha csak egyetlen alkalmazást vásárolsz az idei tanévben, válaszd a Pages programot. A Pages segítségével bárhonnan gyönyörű dokumentumokat készíthetsz iPhone, iPad vagy akár iPod touch készülékeden.

Legyél igazi szerző: Készíts a Mac, iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken létrehozott Pages dokumentumokból e-könyvet és oszd meg a világgal!

Különleges formában mutasd be munkádat: Legyen a prezentációd önmagában is lenyűgöző! Használd a Keynote több mint 25 átmenetét, válassz zenei aláfestést, exportáld prezentációdat Quicktime-fájlként és továbbítsd e-mailen vagy töltsd fel YouTube videóként.

 

A következő alkalmazások segíthetnek a még hatékonyabb tanulásban:

Wunderlist HD – Az iPad készülékre készített Wunderlist HD alkalmazással még hatékonyabb lehetsz: tennivalóidat akár útközben is rendszerezheted és szinkronizálhatod ingyenes Wunderlist fiókoddal.

iHomework – Az iHomework a diákok legjobb barátja a tanév sűrű időszakaiban. Legyél mindig naprakész az iskolai feladatok, jegyek, házi feladatok és tanárokkal kapcsolatos információk terén. Az iHomework az egyetlen olyan iskolai rendszerező, ami bármikor kéznél van iPhone, iPod touch, iPad vagy Mac készülékeden.

iStudiez Pro – Vedd kézbe időbeosztásod irányítását és állítsd munkába az iStudiez Pro alkalmazást, hogy soha ne maradj le egyetlen óráról, feladatról, határidőről sem. 

World Atlas HD – A National Geographic iPad-re készített, továbbfejlesztett World Atlas HD alkalmazása a legjobb világtérképet adja a kezedbe.

Paper by FiftyThree – Alkoss egyszerűen, látványosat a Paper alkalmazással az iPad készüléken! Készíts vázlatokat, diagramokat, illusztrációkat, jegyzeteket, rajzokat és oszd meg őket az interneten.

MathBoard – A MathBoard alkalmazás remek segítség az összeadás, kivonás, szorzás és osztás megtanulásához.

iTunes U – Az életre szóló tanulást és az önképzést támogatja az Apple iTunes U programja, mely bárki számára elérhető – diákok, tanárok és minden tanulni vágyó használhatja. Az iTunes U 1.2 alkalmazással könnyen készíthetsz jegyzeteket az előadás hallgatása közben. A program legújabb verziójában pedig kereshetsz akár posztok, feladatok, jegyzetetek, és anyagok tartalmában is.

DK The Human Body App – A többszörösen díjazott alkalmazás lenyűgöző bepillantást enged az emberi szervezetbe. Az anatómia csodáinak megismerése több órás tanulást, szórakozást garantál majd.

Art Authority for iPad – Az iPad készülékre fejlesztett Art Authority alkalmazás egy lenyűgöző múzeumba kalauzol el, amelyben a nyugati világ több mint 1 000 legnagyobb művészének alkotásai találhatók meg, az ókori időktől napjainkig. A több mint 50 000 festmény és szobor időszakonkénti bontásban, 8 különböző teremben kapott helyet. Válassz ki egy művészt a korszak vagy név szerint és máris megtekintheted a műveiből összeállított kiállítást.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság