Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Buda Marci idén is a DUE Rádió műsorvezetője

Tavalyi népszerűsége után idén is Buda Márton a DUE Rádió egyik műsorvezetője. Az MR2 – Petőfi rádióból is ismert Marcit a mi rádiónkról kérdeztük.

 

Miért szereted a DUE Rádiót, és az új műsorokat?

Az tetszik benne a legjobban, hogy a DUE Rádió műsorai olyan témákat érintenek, ami ténylegesen érdekli, vagy érdekelheti azokat a fiatalokat, akikhez ez a rádió szól. Sokszor tapasztalom azt tévében és rádióban is, hogy nem tudják a készítők belőni azt a korcsoportot, akiknek szeretnének műsort készíteni, de ez itt a helyén van.

Miért jó egyáltalán a DUE Rádió szerinted?

Emlékszem, amikor én voltam középiskolás nagy segítség lett volna, ha van valaki, aki meg tudja mutatni, hogy hogyan lehet tényleg trendi dolgot készíteni iskolarádió címszó alatt. Természetesen a nagyszünetekben nálunk is volt sulirádió, de az inkább egy vicc volt, amatőr próbálkozás, ami biztosan nem kerül majd bele az önéletrajzomba. Meg az volt benne a vicces, hogy olyan lelkes tanárok próbáltak segíteni, akiknek lövésük sem volt, hogy mi is az a rádió. Ha most egy középiskolás meghallgatja a DUE Rádió bármely adását, nem tűnik fel neki, hogy nem egy kereskedelmi rádió szól. Nagyon profin szól az egész.

Miért ajánlanád a havonta megjelenő teljes műsorcsomagot az iskolarádiósoknak?

Mert minden hónapban azoknak ad segítséget, akik tényleg nyitottak sok mindenre. Megtudhatjátok tőlünk például, hogy hogyan is lehet egy adott rádióműsor hangzását jobbá tenni. Ez egyébként meglepően sok embert érdekel. Hozzám is, amikor bejönnek a Petőfi rádióba fiatalok, tátott szájjal néznek körbe, hogy jééé innen szól az, amit én hallgatok. Akkor esik le, hogy ami nekem teljesen természetes hosszú évek óta, hogy beszélek egy mikrofonba, az rengeteg embernek egy teljesen ismeretlen, és megfoghatatlan dolog. Olyan témákat osztunk meg a hallgatóinkkal, ami aktuális, és akár a fiatalok világszemléletén is változtathat.

Lazáry Fanni

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság