Folytatódik a DUE vidéki életet bemutató sorozata. Tavasszal olyan programokat mutattunk be, amelyek a falusi munkákhoz viszik közelebb az érdeklődőket. A DUE Tallózó mostani sorozatában a vidék őszi életével ismerkedhettek meg.
A DUE Tallózó Helyi érték rovatában a vidéki élet őszhöz és kötődő aspektusaiból mutatunk be néhányat példákon, történeteken keresztül, riportelemekkel gazdagítva.
Írunk a kertekben végzett nyári utómunkálatokról, a betakarításról, a hozzá kapcsolódó szokásokról, a terménybetakarítások végéről, a befőzésről, télire eltevésről. Különleges, egészséges, természetes anyagokkal dolgozó falusi befőzési tippeket adtunk olvasóinknak, végigkövetjük, hogyan is készítik elő az élelmiszereket télire, hogyan búcsúznak falun a nyártól.
Nem hagyjuk ki a szőlőszüretet sem, megismerkedünk különféle szüreti szokásokkal, népi játékok, betekintünk a magyar borkultúrába. Ezen felül természetesen megnézzük azt is, hogy a szőlőn kívül mi mindent szüretelnek még ősszel, és ott mi történik.
Megismerkedünk a télre készülő falu életével, népi játékokkal, szokásokkal, hagyományokkal, táncokkal, népművészettel, és mivel novemberben van a magyar népdal és népköltészet hete, ennek a területnek kiemelt figyelmet szentelünk.