Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

KockaKobak matekverseny – ez más, mint többi

Azt hiszed, ha egy matekversenyt láttál, akkor már láttad az összest? Vagy azt, hogy egyet látni is felesleges lenne? Azért csak adj egy esélyt a KockaKobaknak, és meglátod, még lehet, hogy rá is kattansz! Nem is beszélve az egyedi nyereményekről.

 

A KockaKobakon nem az a lényeg, hogy mindent hibátlanul tudj, és az nyerjen, akinek legjobban megy a matek. Ehelyett egy olyan izgalmas és igazságos versenyen vehetsz részt, ahol a teszt-szerű feladatsor megoldásakor nem csak a tudásodra, logikai készségedre van szükséged, de az idő is sürget. A feladatok életszerűek és a gyors megoldásukhoz ötlet és intuíció is kell.

És amitől igazán újszerű a verseny, az az, hogy a feladatok egy labirintust alkotnak, melynek más-más pontjáról indulhattok el és a válaszaitoktól függően más-más úton is haladtok. Közben mindenki saját iskolájában, megszokott környezetében versenyez, nem kell elvonulni egy idegen helyre kiöltözve.

A verseny időpontja 2012. november 12. Nevezni október 25-ig lehet a tanáraitokon keresztül a www.kockakobak.hu honlapon. A versenyen 3-8. osztályos általános iskolások vehetnek részt.

Nem csak a verseny, az eredményhirdetés is izgalmasnak ígérkezik: a brüsszeli Atomium mását építik meg a résztvevőkkel együtt Zometoolból. Megismerheted az ÉlményMűhelyt, amelynek segítségével matematikai testeket építhetsz, és kipróbálhatsz egy csomó új játékot.

A legjobbak elnyerhetik az egyedi, igényes, különleges KockaKobak díjaz, melyre tulajdonosa igazán büszke lehet. A nyeremények a legjobb logikai, stratégiai játékok, a legeredményesebb osztály pedig egy beltéri kalandparkos osztálykirándulást nyer.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság