Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Szépek vagyunk és jók

A DUE-táborokban a hagyományokhoz hűen idén is kiosztották a Tábor Embere és a Tábor szépe díjat. A hagyományokhoz hűen a trófeákat a záróbuli előtti napon, pénteken adták át a nyerteseknek.

 

A táborlakók a tárgynapon déltől adhatták le szavazataikat a kihelyezett ládákba. Az eredményeket vacsorára összesítették és kicsivel nyolc óra után megkezdődött a Tábor szépe díj eredményének kihirdetése. A gálát folyamatosan megzavarta, a műsorvezető (Peller Dániel) szavába vágva tapsoló tömeg. A rendezők nem lacafacáztak sokat, ismertették az állást. Fiúfronton a rangsor: 3: Balla Máté, 2: Nagy Ákos, 1: Bacsu Dénes. A gyengébbik nemnél a következő rangsoralakult ki: 3: Benczik Szimonetta, 2: Kovács Dóra, 1: Séllei Eszter.

 

A szépek gálája után következett a Táborember díjának kiosztja. Rendhagyó módon a tábor lakóit három csoportra osztották és különböző helyszínekre küldték őket. Itt vicces feladatokat kellett végrehajtaniuk, melyek végén egy-egy információt kaptak a szervezőktől arról az emberről, aki közülük esélyesa díjra. A feladatok végrehajtása után visszanavigálták a csoportokat az ebédlőbe (a kiosztó helyszínére). Miután mindenki visszaért, felszólították a résztvevőket arra, hogy állítsanak ki egy-egy embert aki szerintük benne van az első négyben. Két csapat egy főt, egy csapat pedig két főt állított ki Balla Máté (a 2008-as Tábor embere) segítségével.

 

A hangulat fokozásaképpen Mavrák Kata és Kupás Gábor, a VoiceMasters frontemberei adtak koncertet a legjobbemberek tiszteletére. Megnehezítette a dolgukat, hogy az együttes nyolc tagból áll és csak ketten álltak rendelkezésünkre az este folyamán. A hangulatfokozó zene elfogyasztása után Balla Máté megosztotta az eredményt a nagyérdeművel. A negyedik helyen zárt Blaskovics Dávid a vásrhelyi rádiós fenegyerek, harmadik lett Csató Márton alias Süni, aki lelkessége, szorgalma és segítőkészsége miatt érte el ezt az eredményt. A második helyre került a rangsorban Peller Dániel, akit csak Séllei Eszter a 2009-edik évi Tábor embere tudott megelőzni.

 

Eszter hihetetlenül meg volt lepődve a táborlakók döntésén és nagyon meghatódott, meg sem tudott szólalni. Mindenkit meglepett az eredmény, de a tapsból arra tudtam következtetni, hogy nincs ellenvetése a tömegnek.

 

Fél órával az eredményhirdetés után a szervező csapat Náray E. Tamás sajtófőnök koordinálásával sajtótájékoztatót tartott.

 

Dobó László

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság