Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ha gyakorlati tanács kell: Presszárium

Ez a könyv újságíró-palántáknak ad felkészülési lehetőséget a gyakorlati dolgokra, és nagyszerű válaszokat tartogat a kezdetben felmerülő kérdésekre. Kipróbált, tuti tippeket kapsz!

Ami extra pluszpont a szerzőnek, hogy nem csak azoknak válhat hasznára, akik írni szeretnének, hanem azoknak is, akik a tévében, rádióban, egyszóval bármilyen médiában szeretnének elboldogulni.

A szárazságot teljes mértékben mellőzve, kedves kis történeteken keresztül tudhatjuk meg, mit is kell akkor tennünk, ha bedobnak minket a mély vízbe. Kiküldenek interjúzni, de fogalmunk sincs, mi fán terem az interjúalanyunk, vagy tudósítanunk kell egy sajtókonferenciáról, ahol kollégáink hadával kell együttműködni? Hogyan kell jól megszerkeszteni a híreket, mi a titka a címadásnak? Hogyan legyünk jó tudósítók anélkül, hogy szenzációhajhász gazemberekké válnánk? Mire kell odafigyelnünk, ha felnőtt emberekkel, gyermekekkel, vagy éppen fogyatékkal élőkkel beszélgetünk? Mit tehetünk, ha elővigyázatosságunk ellenére az elem a diktafonban lemerül, vagy a mikrofont nem tudjuk a megfelelő helyre elhelyezni? Erre a rengeteg kérdésre, és még sok másra kapunk választ Herczeg Zsolt könyvéből. Anekdotái pedig hol felháborítóak, hol megrökönyödést váltanak ki, hol kedvesek, viccesek, hol pedig meghatóak, de minden esetben tanulságosak.

Mindenki számára hasznos, akár kezdő újságíró, aki nem tudja, mit kezdjen a hirtelen jött feladatokkal, akár már öreg róka, és vissza szeretne emlékezni, ő hogyan kezdte, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie.

(Aki ajánlotta: Weyde Szandra)

 

Megrendelheted itt, a DUE Shopban!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság