Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba?

Idén is csatlakozik a DUE a Magyar Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához. Az egyesület a DUE budapesti irodájában várja a tagok ajándékokkal megtöltött dobozait, amelyeket a segélyszervezet még karácsonyig eljuttat a rászoruló gyerekeknek.

A cipősdoboz akció az legjobban kitalált, legeredetibb és valószínűleg ezzel összefüggően az egyik legsikeresebb jótékonysági kezdeményezés. Egy bármelyik háztartásban fellelhető, más funkció híján feleslegesen kallódó és kidobásra ítélt cipősdobozt kell megtölteni egy fiúnak vagy lánynak hasznos, jó állapotban lévő, használható ajándéktárgyakkal, és utána a becsomagolt dobozt le lehet adni valamelyik gyűjtőponton.

A DUE-tagok számára (de csak a számukra) ilyen gyűjtőpont lesz december elsejétől a DUE-iroda Budapesten, a XIV. kerületi Örs vezér tere 11. szám alatt munkanapokon délelőtt 10 és délután 4 óra között.

Arról, hogy milyen dobozba milyen ajándékokat érdemes rakni, részletes sorvezetőt találsz az akció honlapjára kattintva.

"Keveseknek mindenük megvan, sokaknak semmijük. Ha csak feleannyira jó érzés egy szegény gyereknek megkapnia és kibontania a csomagot, mint amennyire nekem jó érzés, inspiráló izgalom, vidám móka összegyűjteni és szépen becsomagolni azt, akkor már megérte. Számomra minden évben ez szépíti meg, ez mélyíti el az ünnepre készülődés hangulatát. Szeretném, ha a DUE közössége megmutatná, hogy nemcsak magán, hanem másokon is tud segíteni. Olyanokon, akiknek nemhogy DUE-juk, de ruhájuk, ételük, játékuk sincs" -- mondta a DUE Online-nak az egyesület részvételét kezdeményező Herczeg Zsolt újságíró, az elnökség tanácsadója.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság